7700X ile en fazla kaç MHz RAM çalıştırılabilir?

lastbjorNN

Hectopat
Yer
Berlin
AM5 sistemde RAM frekansı anakartlardan dolayı değil işlemciden dolayı kısıtlanıyor. En kötü AM5 anakart bile rahatlıkla 7000+ frekans çalıştırabilir.

İşlemcini soğutarak yüksek RAM frekanslarına çıkabilirsin. Örnek olarak ben kışın 6400 MHz çalıştırabiliyordum ama şu anda çalıştıramıyorum.

Yüksek sıcaklık = Az iletkenlik.

AMD'nin en büyük sorunu da IO zarının sıcaklığa çok hassas olması.

Ayrıca şu anda DDR5'te çok fazla varyasyon yok. 3 tane IC üreticisi var, Hynix-Samsung-Micron.

O yüzden farklı çiplerin gelmesi hiç olası değil.
7700X'te 360 sıvı soğutucu ile maksimum yazın 75 dereceleri gördüm. Curver Optimizer'dan -30 değer verdim. Stok 6000 MHz RAM var. Şuan da 6000 MHz'de XMP II'de çalışıyor. Maksimum hangi değerler görülebilir?

Denemeden bilemeyiz. Aynı XMP değerlerini biraz gevşeterek yüksek frekansa çıkmayı deneyebilirsin.

vSOC limit geldiğinden dolayı çoğu işlemci limitlendi zaten. Ben hala eski BIOS'u kullanıyorum 6200 görebilmek için, 1.36 vSOC kullanıyorum.

Son düzenleme:
7700X'te 360 sıvı soğutucu ile maksimum yazın 75 dereceleri gördüm. Curver Optimizer'dan -30 değer verdim. Stok 6000 MHz RAM var. Şuan da 6000 MHz'de XMP II'de çalışıyor. Maksimum hangi değerler görülebilir?
RAM'iniz zaten imzada görüldüğü gibi ise Kingston DDR5 32 GB CL36 6000 MHZ, 6000'i de alıyormuşsunuz zaten daha nereye çıkmayı düşünüyorsunuz ?

Stok 6000 değil RAM'iniz OC ile 6000'dir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı