7700XT sistemde hangi parçalar değiştirilmeli?

Aalliissbaba

Hectopat
Katılım
13 Eylül 2019
Mesajlar
77
Selam arkadaşlar. Sistemi mi yaklaşık 3 ay önce topladim. TN panelden IPS ve 1050 Ti'den Sapphire RX 7700 XT'ye geçtim fakat 3 aydır yapmadığım ayar kalmadı stabil bir sekilde oyun oynayamiyorum. Görüntü ayarlarıni istediğim gibi asla ayarlayamadim. Software ayarlarından her şeyi denedim tüm videoları izledim ama olmadi. En sonunda ekran kartımı satmaya NVIDIA geçmeye karar verdim. Sistemim şu şekildedir, sadece CS2 oynuyorum üst düzey. Bu sistemde neleri değiştirirsem akıcı ve sorunsuz bir oyun oynayabilirim? Teşekkürler.

ViewSonic XG2431 240 Hz monitör.
Ryzen 5 5600X.
Sapphire 7700XT.
ASUS B550 Plus 4600 MHz.
Samsung EVO SSD M.2
Corsair Vengeance 2x8 3600 MHz RAM.
650+80 PSU.
DeepCool LEE500 240mm sıvı soğutma.

FPS 350 - 180 arası değişiyor sürekli. Ayrıca AMD Software ayarlarıni sürekli deneme yanılma ile değiştirdim olmadı. Gerek görüntü Full HD oluyor mermiler gitmiyor. Görüntüyü dusuruyorum bu kez uzaktaki adamlar camurlasiyor. Karanlık alanlar çok mat konsantrast ton falan ayarladigimda saçma sapan bir şey oluyor. Oyun zevk vermiyor. Biraz araştırdım ekran kartı sanırım 2K oyunlar için mis. 1280/1024 4:3 modda oynuyorum.
 
Çözünürlük düşük olduğu için ekran kartı kullanımı düşüyordur iş işlemciye biniyor yani kartın problemi yok. CS2 de işlemci ön planda, ekran kartını yükseltsenizde muhtemelen aynı durum olacak.
 
Çözünürlük düşük olduğu için ekran kartı kullanımı düşüyordur iş işlemciye biniyor yani kartın problemi yok. CS2 de işlemci ön planda, ekran kartını yükseltsenizde muhtemelen aynı durum olacak.peki

Çözünürlük düşük olduğu için ekran kartı kullanımı düşüyordur iş işlemciye biniyor yani kartın problemi yok. CS2 de işlemci ön planda, ekran kartını yükseltsenizde muhtemelen aynı durum olacak.
Peki önerin nedir nasıl çözerim bu sıkıntıyı. Software den açıp kapatmam gereken şeyler varmıdır?

Yaşadığınız sıkıntının ekran kartıyla alakası yok. Ata binip eşek gibi yavaş git demeniz sıkıntı yaratıyor.
Allah rızası için bana yardımcı ol teamwierden felan gerekirse bı ayar cekiver artık video izlemekten kusacagim. Tutturamiyorum software ayarlarını çünkü en ufak şey çok fark ediyor

Hocam bu sistemle 1280/1024 5:4 oran ile oynamak hatadir,sistem isyan ediyordur sana.
CS2 sonuçta 16/9 felan da mevcut ama oynayamiyorum çok büyüyor ekran. Çözümü başka yolu varmıdır
 
Çözünürlüğü yükselterek dene. Adrenalin ayarları yaptığımda bende bir fark göremedim NVIDIA ayarları gibi etkisi olmuyordu, he bir tek kalitedeyken FPS çok düşüyordu, FreeSync kapatıyordum, keskinleştirme dışındaki ayarlar kapalıydı.
 
Çözünürlüğü yükselterek dene. Adrenalin ayarları yaptığımda bende bir fark göremedim NVIDIA ayarları gibi etkisi olmuyordu, he bir tek kalitedeyken FPS çok düşüyordu, FreeSync kapatıyordum, keskinleştirme dışındaki ayarlar kapalıydı.

Hocam ben FreeSync açık kullanıyorum, rekabetcide sorun olmuyor ama silah yarısı ve ölüm maçında FPS çok dalgalanıyor CS2 de bu Sync ile mi ilgili yoksa o modlarda normal midir, ne yapabilirim oneriniz nedir?

Bende de aynı monitor var bu arada benim için renklerde ve oyun modellerinde gözüme çarpan bir sorun yok. Ama ben ekran ölçeğiyle oynamadım sizin problem oradan kaynakli bence. Ekran karti profilini varsayılana alıp oyun öleceğini de varsayilan yapıp denediniz mi?
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı