7700XT Sisteme donanım tavsiyesi

Selamlar, 3-4 ay sonra yaklaşık 25-30 bin TL arasında bir hazır sistem almayı düşünüyorum aklımdaki sistem de şu: BLADE-DUAL7700XT / AMD Ryzen 5 5600 TRAY / ASUS DUAL Radeon RX 7700 XT OC 12GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi genelde FPS temalı oyunlar oynuyorum.

Şu an Parolapara ve iyzco kampanyalarını kullanarak bu sisteme ekstra bir şey almamı tavsiye eder misiniz? Şu anki laptopumda M.2 SSD var onu geçireceğim masaüstüne.
Ayrıca 3-4 ay sonrası için fiyatlar artar-sabit kalır tarzında bir tahmininiz var mı?

3-4 ay içerisinde fiyatların sabit kalma ihtimali yok denecek kadar az maalesef hocam. O döneme 9600XT ekran kartları falan çıkmış olacak. Sistem alacağınız para net bir şekilde elinize geçtiği zaman karar verin ekipman olarak İyzico kapmanyasından bir şeyler alabilirsiniz güzel indirim veriyor şuıanda. Ekipman bütçeniz nedir sadece onu öğrenmek lazım.

9 serisinin çıkmasıyla diğerlerinin ucuzlama ihtimali yok mu sizce? Ekipman olarak her şeyim tamam donanım olarak ekstra işlemci soğutucu vs eklemem iyi olur mu diye düşünüyorum. Bir de DDR4 sistem almanın problemleri neler olur?

Stok miktarı azaltığı için ucuzlamaz. DDR4 sistem alırsan ilerde upgrade imkanın olmaz pek fazla ama durumlara göre 30 civarına bakmışsın DDR5 sistem de çıkmış o yüzden beklemek en mantıklısı şuan.

Ekstra seçeceğin işlemciye göre soğutucu evet önemli. DDR5 için giriş seviye işlemcilerde dahi hava soğutma en azından lazım. DDR4 içinde R5 5600 ve üstü her işlemcide gene kule tipi soğutma olması en azından daha iyi olur.

O zaman 3-4 ay daha bekleyip o zamanki sistemlere bakmak daha mantıklı olacak sanırım, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…