775 Dual VSTA anakartın işlemci desteği nedir?

Joey275

Decapat
Elimde 775 Dual vsta olarak geçen çok eski bir anakart var. Şu an değiştirmem mümkün değil ve internette biraz araştırma yaptım. Core 2 Duo E8400 ya da 8600 gibi bir işlemci takılabilir mi bunun cevabını henüz bulmuş değilim. Q6800 Extreme işlemci önerisi aldım fakat anakartımın böyle bir işlemci desteği var mı şüpheliyim. BIOS sürümünü güncellemeyi de bilmiyorum bir sıkıntı çıkar mı? Son olarak elimde bulunan Pentium E6500 işlemciyi taktığımda bilgisayarda kitlenmeler oldu aynı durumu yaşamak istemiyorum. (şu an Pentium D 3.20 GHz kullanıyorum)

İlk çıkan 775'lerden galiba, o yüzden DDR ve DDR2'yi ayrı ayrı destekliyor. Anakart Maximum 2 GB RAM algılıyor, bence anakarta harcama yapmaya değmez farklı bir amacınız yoksa.

Evet şu an 3 GB olarak kullanıyorum ama Chrome vs uygulamalar harici kullanmayacağım. Sadece biraz daha performans almak istiyorum. Max destekleyeceği işlemci nedir onu öğrenebilir miyim?

BIOS güncellemem gerekir mi bunları takınca? Daha öncesinden sorun yaşamıştım çünkü o yüzden sordum. Anakart alma amacım vardı fakat uygun olarak DDR3 anakart bulamadım bilgisayarcılarda. İnternetten de daha önce 2. el anakart almadığım için şüphe veriyor.

Büyük ihtimalle güncellemek gerekebilir. Çünkü dediğim işlemciler bu anakarttan sonra çıktılar. Sizdeki versiyonuyla sitedeki aynı mı bilemiyorum. Ama sistem illaki açılır BIOS güncellemesini yapabilirsiniz taktıktan sonra. Yardımcı olurum.

Anakartın Standardında desteklediği CPU listesi.

ASRock > 775Dual-VSTA en üsttekiler en güçlüleri. Bu işlemcileri takarsanız sorun çıkmaz. BIOS'la da uğraşmazsınız.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. İşlemciyi aldıktan sonra tekrardan yazarım. Daha önce bios güncelleme deneyimim olmadı çünkü.

Son bir düzeltme yaptım yazıda. Rica ederim.

Hocam ben aldım işlemciyi. Taktım bilgisayara. Şu an düzgün çalışıyor. Ama BIOS'ta 12 GHz olarak gözüküyor. Anlam veremedim. Sıcaklık değerleri normal. Windows 7 açılırken Chrome vs hızlandı. BIOS açılırken biraz bekletiyor. İşlemci özellikler kısmında 2.94 olarak gözüküyor (BIOS sıfırlandı). BIOS güncellemesi gerekiyor olabilir mi? Sonradan sıkıntı yaşamak istemiyorum. Şu anki BIOS sürümüm 2.59. Son sürüm 3.10. Sizce güncellemem gerekir mi?

3.19a'ya güncellersen Quad takabilirsin. 3.19a ile DDR2-667 4 GB bile destekliyor, 2 GB'ı rahatça geçiyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…