Merhaba arkadaşlar, 775 pin E6550 işlemcili bilgisayarımın işlemcisini Xeon modlanmış E5472 ile değiştirdim ve modlu BIOS ile güncelledim sorunsuz kullanıyordum. Daha sonra bilgisayarımdaki DDR3 4x2GB 1333 MHz RAM'leri DDR3 2x8GB 1600 MHz olarak değiştirmek istedim. Değişim sonras PC'yi açtığımda kısa ve sık aralıklarla dıt dıt dıt sesi geliyor ve açılmıyor.
Anakartı şu an araştırmıyorum fakat 4 RAM yuvasının 2'si DDR3 diğer 2'si DDR2 değil, değil mi? Eğer hepsi DDR3 ise tek bir slota maksimum 4 GB takılıyor olabilir.
Bende zamanında modlu LGA775 kullanıyordum. 2 slotun her biri Max 4 GB alıyordu.
Anakartı şu an araştırmıyorum fakat 4 RAM yuvasının 2'si DDR3 diğer 2'si DDR2 değil, değil mi? Eğer hepsi DDR3 ise tek bir slota maksimum 4 GB katılıyor olabilir.
Bende zamanında modlu LGA775 kullanıyordum. 2 slotun her biri max 4 GB alıyordu.
Tahminim büyük ihtimal her bir slot 4 GB RAM'i destekliyor. Tek bir slot 8 destekleseydi Max 32 GB olurdu. Ya da 2 slot RAM yuvası koyarlardı. LGA 775 eski tip olduğundan tek slot 4 GB destekliyordur.