776 bin TYT ile ne seçilir?

sharp44

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, mezuna kalma şansım yok.
Bu sıralamalar ile en mantıklı ne seçilebilir tavsiyeniz var mı?

sıuralama.png

2 yıllık sağlık bölümlerine bakmanı öneririm. (paramedik, anestezi gibi) ataması fena değil diyorlar fakat şu an ne halde bilmiyorum. Araştırman gerek.

Kanka atanmak istiyosan bi tyt sağlıkçısı olarak söylüyorum / ameliyathane hiz okudum /
Tıbbi sekreterlik vs gibi başında tıbbi olan bölümleri ,
Yaşlı bakım vs yapabiliyosan onlara bi bakmanı ve
Saç bakım vs berberlik gibi işlere bakabilirsin para yapmak istiyorsan

İmkanın varsa 1 yıl otur adamakıllı çalış. Bu sıralamayla üniversiteye gitmemeni tavsiye ediyorum.
Yukarıda belirtmiş ama bencede yapılabilir

Eki Görüntüle 2254550
Raylı tren sistemleri , sağlık , dükkan atolye açma şansının olduğu , kendi paranı yapabileceğin veya daha keşfedilmemiş ama sana mantıklı gelen bölümlerde olabilir

2 yıllık sağlık bölümlerine bakmanı öneririm. (paramedik, anestezi gibi) ataması fena değil diyorlar fakat şu an ne halde bilmiyorum. Araştırman gerek.

Özel sektör tavsiyeniz var mı hocam?

İmkanın varsa 1 yıl otur adamakıllı çalış. Bu sıralamayla üniversiteye gitmemeni tavsiye ediyorum.

Hocam aileme 1 yıl çalışayım desem yaygara koparırlar muhtemelen. 1 yıl çalışmadım doğru düzgün, evde masraf gibi dolanıyorum onların gözünde. Bir an önce işe girmemi istiyorlar, şimdi 1 sene daha hazırlanacağım dersem onlar 1 sene daha yatacak işe gitmeyecek olarak görecek. Psikoloji falan kalmaz mezuna kalırsam.
Kanka atanmak istiyosan bi tyt sağlıkçısı olarak söylüyorum / ameliyathane hiz okudum /
Tıbbi sekreterlik vs gibi başında tıbbi olan bölümleri ,
Yaşlı bakım vs yapabiliyosan onlara bi bakmanı ve
Saç bakım vs berberlik gibi işlere bakabilirsin para yapmak istiyorsan

Yukarıda belirtmiş ama bencede yapılabilir

Raylı tren sistemleri , sağlık , dükkan atolye açma şansının olduğu , kendi paranı yapabileceğin veya daha keşfedilmemiş ama sana mantıklı gelen bölümlerde olabilir
Özel sektör var mı hocam öneriniz? KPSS girmek en son seçeneğim şimdilik.

Ne iş yapmak istiyorsunuz? Üniversite okumaktansa gerçekten bir işe de girebilirsin bu arada.
Bilgisayar programcılığı okuyup DGS sınavı ile 4 yıllık bölümlere tamamlayabilirsin.
Yeni açılacak önlisans programları var onları da araştır ve DGS sınavı ile 4 yıllık bölümlere tamamlanabilme imkanına da bakabilirsin. İyi araştır.

Ne iş yapmak istiyorsunuz? Üniversite okumaktansa gerçekten bir işe de girebilirsin bu arada.
Bilgisayar programcılığı okuyup DGS sınavı ile 4 yıllık bölümlere tamamlayabilirsin.
Yeni açılacak ön lisans programları var onları da araştır ve DGS sınavı ile 4 yıllık bölümlere tamamlanabilme imkanına da bakabilirsin. İyi araştır.

Hocam bu sıralama ile bilgisayar programcılığı olmuyor. Yeni açılacaklara bakacağım.

Hocam aileme 1 yıl çalışayım desem yaygara koparırlar muhtemelen. 1 yıl çalışmadım doğru düzgün, evde masraf gibi dolanıyorum onların gözünde. Bir an önce işe girmemi istiyorlar, şimdi 1 sene daha hazırlanacağım dersem onlar 1 sene daha yatacak işe gitmeyecek olarak görecek. Psikoloji falan kalmaz mezuna kalırsam.

Seni bekleyen belki de 60 senelik bir geleceğin var. Bence ailenin şimdi söylediklerine kulağını kapat. Sene sonunda başarırsan pişman olurlar söylediklerinden dolayı. Gelecek hayatın için 1 belki de 2-3 sene bile çalışmaya değer. Senin hayatın bu. Varsa yakınlarda kütüphaneye git tüm sene orada çalış akşama kadar. Akşamda eve uyumaya gidersin. Hem böylece aileninde çok gözü önünde olmazsın. İllede okuyamam diyorsanda 2 yıllık sağlık bölümlerine bak. Anestezi falan olabilir fazla hakim değilim. Sağlık atamaları oluyor ama açıkta kalmazsın bence. Ama dediğim gibi çalış büyük oyna 1 seneden bir şey olmaz.

Eki Görüntüle 2254550
Hocam eğer spora yeteneğiniz veya ilginiz varsa BESYÖ okuyabilirsiniz. Sıralaması düşük ama özel yetenek sınavları ile alıyor üniversiteler. Onun dışında 2 senelik bölümler olabilir belki. Bence bu sıralama ile bir yere yerleşmektense iş hayatına atılın daha iyidir.

Hocam bu sıralama ile bilgisayar programcılığı olmuyor. Yeni açılacaklara bakacağım.
İnternetten açıp baksana.
Şehir değiştirebilme imkanın var mı?
Orda okumam burada okumam dersen çalışsaydın sınava bro g.o.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı