780 TL'ye R9 280X veya GTX 960 Almak

Erşah

Kilopat
Merhabalar. Vatan bilgisayardan almış olduğum asus r9 280x dcuII top kartta oluşan artifact sorunu nedeniyle garantiye yolladım. Bu gün mesaj geldi, kartınızın değişimi yapılacaktır diye. Yalnız siteden de baktım r9 280x ellerinde yok. Büyük ihtimalle başka bir kart alıcam. Yalnız kartı aldığımda fiyatı 780TL idi. Yani değişimi yaparken büyük ihtimalle 780TL'lik bir kartla değişecekler. Sizce neyi seçmeliyim? Aklımda GTX 960 var. Ama 128-bit oluşu ve de kimi oyunlarda r9 280x'ten 5-8 fps düşük performans vermesi aynı fiyata neden daha düşük özellikte bir kart alayım sorusunu aklıma getiriyor. Öte yandan resmi olarak DX12 desteği, düşük güç tüketimi, yeni mimari oluşu ve ileriye dönük daha iyi bir kart olması kafamı karıştırdı. Öte yandan şu an bütçem bulunmamakta. Yani yine 780TL civarında(+- 20-30 TL) bir kart alıcam. Her türlü görüşe açığım. Saygılar.

MSI R9 280X Gaming 3G 'ti de ilgilerinize sunuyorum..

Benim önerim MSI GTX 960 olacaktır, 8 Tl fark ile sahip olabilirsin. 128 bit oluşunu aklına hiç takmana gerek yok ama R9 280X'in daha performanslı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. MSI R9 280X 3G de alabilirsiniz ama TF4 kullanıyor o kart. TF5 daha yeni, daha başarılı bir sistem.

Performans sıralaması:

Eki Görüntüle 68784

Sanırım GTX 960'dan yana kullanıcam hakkımı. Gerek güncel sürücü konusunda gerekse F/P/Watt konusunda GTX960 daha üstün. Teşekkürler.

Ben anlamıyorum artık ya Moderatör bile GTX 960 önermiş bütün sosyal nvidia Fan boy olmuş bu nedir arkadaş ya insanları yanlış yönlendirmeyin 280X açık ara daha üstün bir karttır 960'a göre.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben anlamıyorum artık ya Moderatör bile GTX 960 önermiş bütün sosyal nvidia Fan boy olmuş bu nedir arkadaş ya insanları yanlış yönlendirmeyin 280X açık ara daha üstün bir karttır 960'a göre.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kardeşim arkadaşa neden 960 önerdiklerini önce anla sonra yorum yap. Ayrıca Moderatör "R9 280X'in daha performanslı olduğu gerçeğini değiştirmiyor." diye birşey söylemiş farkındaysan. R9 280 olmadığı için GTX 960 öneriyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vatan da şu an Asus r9 280x DCII bulunmadığını yazmıştım. Ben de biliyorum r9 280x daha performanslı ama amd sağolsun yılda bir sürücü güncellediği için nvidia daha mantıklı geldi. Bu fan boyluk değil, neredeyse 7 yıldır amd HD 4650/5670/5770 kullanıcısı olarak söylüyorum...

DX 12'den ne kadar da umutlusunuz öyle. Tamam kardeşim, al kartını 6-7 Ay sonra buraya '' Ekran kartı önerir misiniz ? '' diye konu açarsın sen. Hayırlı olsun kartın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı