7800 XT sistem alınır mı?

Makaleler
1
Merhaba, benim arkadaşım kendine yeni bir bilgisayar almayı düşünüyor ama kendisi pek fazla anlamıyor. Ben de uzun süredir bilgisayar piyasasına hakim değildim ve burada biraz araştırdım ve aşağıdaki sistemin önerildiğini gördüm. Dediğim gibi kendisi bilgisayardan çok anlamıyor AMD ekran kartı yazılımda, driver güncellemesinde falan kendisini çok uğraştırır mı? AMD'nin eski sorunları hala var mı? Ayrıca anakartı B650M-R yapmayı ve bütçesi yeterse de RAM'i de 32 GB yapmayı düşünüyoruz sizce mantıklı mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem bu: GAMING-7800XT / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 512GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi

Son düzenleyen: Moderatör:

Ben aynı fiyata RX7700XT ve R5 8400F sistem aldım birkaç özelleştirmeyle 32 GB ve 1 TB SSD ile be bunu almadığıma pişman oldum görmemiştim başta.

Sistem çok iyi, alınır.

Müthiş sistem. Alınır tabii ki. 32 GB RAM ve 1 TB SSD seçenekleri ile düşünmeden tercih edilir.

Sistem iyi fakat ekran kartı tamamen saf güç sergiliyor, yapay zekaya dair bir özelliği yok. Bu durumda Ray Tracing, dlss/fsr ve Frame Gen özelliklerine ihtiyaç olduğu durumlarda muadillerine göre oldukça geride kalıyor. Bu durumda ihtiyaca göre tercih edilmesi çok daha mantıklı olacaktır.

Hocam bende de 4070 Super var 1 yıldan fazladır ama Cyberpunk ve MSFS dışında DLSS kullandığımı hatırlamıyorum bence o kadar da kafa yorulması gereken özellikler olduğunu düşünmüyorum ayrıca son zamanlarda FSR'da güzel işler çıkartıyor ve AMD'nin iyice oraya yöneleceğini düşünüyorum.

Bir şey daha sormak istiyorum yakında 9060 XT çıkacakmış sizce o beklenmeli mi performansı hakkında bilgi var mı?

Son düzenleme:

Bu yapay zeka olayına sadece DLSS olarak bakılmamalı. DLSS ve Frame Gen kullanmasanda Ray Tracing performansı 7000 ve önceki serilerde iyi değil. Ki önümüzde çıkacak çoğu triple a oyun artık zorunlu Ray Tracing global illumination kullanacağından dolayı tensor çekirdeği olan kartlara göre daha düşük performans verecektir saf gücü daha fazla olmasına rağmen.

Ayırca 7000 ve önceki seriler o bahsettiğin son zamanlarda olan FSR güncellemesini alamıyor tensor çekirdekleri olmadığı için. 9000 serisinde mevcut.

9060XT'nin performansı ise şu anlık bu tablodaki gibi 7800XT'den %9'luk geride fakat bu farkı hem fiyat olarak hem teknoloji olarak bence fazlasıyla kapatıyor.

Zaten arkadaşım 9060 XT'nin çıkışına kadar bekleyecek onun performansına göre bir karar verecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…