12 GB VRAM mevzusunu hiç açmıyorum, zaten çok uzun ömürlü değil onun farkındayım ama fiyatlar yakın olduğu için NVIDIA tarafına da bir bakmak istiyorum. 2K'da kullanacağım.
12 GB VRAM mevzusunu hiç açmıyorum, zaten çok uzun ömürlü değil onun farkındayım ama fiyatlar yakın olduğu için NVIDIA tarafına da bir bakmak istiyorum. 2K'da kullanacağım.
1440P'de inan artık oyunlar +10 GB VRAM'i geçiyor özelliklede Ray Tracing açıldığı zaman , ben 4070S'i seviyorum önceden 4070S derdim ama bunu farkettiğim gün düşüncem 7800XT oldu. Ayrıca neden 7900 gre düşünmüyosun?
Ne kadar AMD sevsem de görüntü kalitesi arttıkça 4070s daha da üste çıkıyor, DLSS gibi teknolojileri sayesinde 7800XT'ye FPS'te fark atıyor. Kullanım ömrü vb. konularda bilgim tecrübem yok, yalnız fpsten bahsediyorum.
Şahsen 4070s alirim. Zaten ikisinin de çok uzun ömürlü kartlar olmadığının farkındasınız. En azından DLSS RTX vb. teknolojilerle daha keyifli daha uzun süre kullanırsınız.
Ne kadar AMD sevsem de görüntü kalitesi arttıkça 4070s daha da üste çıkıyor, DLSS gibi teknolojileri sayesinde 7800XT'ye FPS'te fark atıyor. Kullanım ömrü vb. konularda bilgim tecrübem yok, yalnız fpsten bahsediyorum.
Yalan olmasın ben de Amd'yi daha çok severim ki 4070 alsam da fikrim değişmeyecek ama fiyatlar bu kadar yakınken de Amd almak istemedim. Hem farklılık olması açısından hem istersem DLSS açarak monitörün hz olayından daha iyi faydalanabilirim diye düşündüm. Amd uygulamasını bilen bilir alt R tuşlarına aynı anda basmasanız bile bazen açılıyor ki bu da oyunu baltalıyor. Klip vb almak da çok zor tuş kombinasyonunu değiştirtmiyor. Ama 16 gb vram de iyi bir nokta. 12 gb 2k için çok limitte bir bellek.
Şahsen 4070s alirim. Zaten ikisinin de çok uzun ömürlü kartlar olmadığının farkındasınız. En azından DLSS RTX vb. teknolojilerle daha keyifli daha uzun süre kullanırsınız.
Orası öyle tabii hocam ama 16 gb Vram daha gider bana kalırsa. Sadece 2k 180 hz monitör alacak olmam kafamı karıştırıyor yüksek hz almak için DLSS şart. Fsr malesef çok bozuyor görüntüyü.
1440P'de inan artık oyunlar +10 GB VRAM'i geçiyor özelliklede Ray Tracing açıldığı zaman , ben 4070S'i seviyorum önceden 4070S derdim ama bunu farkettiğim gün düşüncem 7800XT oldu. Ayrıca neden 7900 gre düşünmüyosun?
Hocam bu mesaj gözümden kaçmış çok geç dönebildim kusura bakmayın. 7900 Gre düşünmememin sebebi güvendiğim hiçbir satıcının satmaması. Bilmediğim yerlerden 3 5 Fps fazla olsun diye kart almak istemiyorum. Ayrıca 4070 aklımı çok çeliyor aralarında 4k civarı fark olması biraz canımı sıkıyor. Şuan Gigabyte Gaming OC model 7800 XT 20k iken Inno3d 4070 S 24k. Ama monitörün yüksek Hz olayından faydalanabilmek için DLSS Frame Gen gibi şeyleri de kullanmak istiyorum. Biraz farklılık olsun istiyorum yalan olmasın. O yüzden Nvidia kanadına dönmek konusunda çok kararsızım.
Vallahi ben alana kadar fiyat 24500 oldu hala değer mi bu fiyata?