7800 XT vs RTX 4070

Bütçe
35.000 - 37.000

Baker

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, bir süredir bilgisayar toplamaya çalışıyordum ekran kartı olarak RTX 4070 düşünüyordum işlemci olarak da 7600 istiyordum fakat pahalı geliyordu. RX 7800 XT çıkış yaptı daha ucuz ama performansını bilemiyorum. Sizce hangi ekran kartıyla bilgisayar toplamalıyım? İşlemci olarak da 5600 darboğaz yapar mı ya da hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Monitör olarak da uzun soluklu olması için 1080p monitör bakıyordum 1440p ileride performans problemi yaşatacağını düşündüğüm için mesafeliydim ama bu durumda fikrim belki değişebilir önerilerinizi bekliyorum.

Merhaba, bir süredir bilgisayar toplamaya çalışıyordum ekran kartı olarak RTX 4070 düşünüyordum işlemci olarak da 7600 istiyordum fakat pahalı geliyordu. RX 7800 XT çıkış yaptı daha ucuz ama performansını bilemiyorum. Sizce hangi ekran kartıyla bilgisayar toplamalıyım? İşlemci olarak da 5600 darboğaz yapar mı ya da hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Monitör olarak da uzun soluklu olması için 1080p monitör bakıyordum 1440p ileride performans problemi yaşatacağını düşündüğüm için mesafeliydim ama bu durumda fikrim belki değişebilir önerilerinizi bekliyorum.
5600 2 ekran kartinada darbogaz yapar oncelikle. 2. Si 7800XT 4070'ten yuzde 5-15 guclu , ancak FSR 3 daha gelmedi , ustune hangi oyuna gelicek belli degil. Tam oturmasi 1 seneyi bulur ki birde oyun destegi lazim. 4070 ise hem DLSS 3 olsun hem RTX performansi olsun cok daha iyi. 4070 almanizi oneririm ama dedigim gibi 5600 darbogaz yapar. DSR ile sanal 2K da azalir.

sadece oyun içinse RX 7800 XT , yok ben CUDA kullanırım edit yaparım onu bunu yaparım diyorsan RTX 4070 ti

4070 kesinlikle

@ircoas hocam bu arada FSR 3.0 tüm oyunlara gelecek
Vaat oyle evet haklisiniz. Ama gelene kadar duzgun çalışıp oturmasi dedigim gibi baya var. Hem ben yine tum oyunlara gelecegini düşünmüyorum. FSR 3 gelebilir. Ancak FG gelmez. Cunku Nvidia AMD 'den daha erken yapmasina ragmen FG'yi cok oyuna getiremedi.

FSR 3, DLSS 3 kadar performanslı çalışırsa 7800 XT kesinlikle tercih edilir. Ama konu AMD olunca bu tarz konularda %100 güven veremiyor maalesef.
Olay tamamen bu iste. Cok haklisiniz. Amd her vaatinda batirdi. Fsr2 tam bir fiyasko. 3 bakalim nasil olucak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı