7800TL yayın sistemi

Bütçe
8000

FurkanAk19

Hectopat
Ryzen 5 3600.
Sapphire RX 5700 XT Pulse.
MSI B450M PRO-VDH Max.
Neo Forza 8x2 3600 MHz RAM.
Adata XPG SX8200 PRO 512 GB 3500/2350MB M.2 SSD.
High Power element BR 750W 80+ PSU.
Dark diamond Pro mesh kasa.
Yayın yapmak için yeterli bir sistem midir? ( CS:GO, LoL vb. hafif oyunlar için )
Ekran kartı veya işlemcide ısınma sorunu olur mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20200802-031955_Chrome.jpg
    Screenshot_20200802-031955_Chrome.jpg
    93,1 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Yayın için yeterli ve stabil AMD bir sistem. Fakat 3600 stok fan size ısınmaya bağlı performans kaybı yaşatacaktır ve üzecektir. İyi bir hava soğutucuya göre 10FPS'ye kadar kayıp yaşayabilirsiniz. Bütçeniz varsa AM4 işlemci fanı almanızda fayda var. Ayriyeten yakın zamanda yayın için şöyle bir sistem topladık. Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA yayın ve tamamen hız aşırtmaya yönelik bir sistem. Anakart sayesinde RAM'i ve işlemciyi çok yüksek performanslara ulaştırıyoruz. 5GHz çalışıyor işlemci. Ekran kartı tarafıda 5700XT'ye kasılmadı. 2060'dan çok daha fazla performans veren yine overclock edilmiş 5600XT tercih edildi. RAM kısılıp 5700XT yönelebilirdik fakat böyle tercih edildi tamamen tercih meselesi. Topladığımız kasa stokta kalmamış o yüzden soğutma olarak iyi rastgele bir kasa tercih ettim. 9600K o.c yapılmadan 3600X kadar performans veriyordu sanırım yine de siz bakın. AMD Toplamakta kararlıysanız yardımcı olurum.
(İndirimler için çok kısa süre kalmış bittiğin de muhtemelen yeni indirimler gelene kadar sistem 9k ya dayanır.)

Ryzen 5 3600.
MSI B450M PRO-VDH Max.
Yayın yapmak için yeterli bir sistem midir? ( CS:GO, LoL vb. hafif oyunlar için )

Hafif oyunların yayınını hayli hayli yaparsınız. Benim önerim yayın için uygun fiyatlı bir soğutucu almanız 3600'ün stok soğutucusu yayın + oyun kaldirmayabilir.

Yayın için yeterli ve stabil AMD bir sistem. Fakat 3600 stok fan size ısınmaya bağlı performans kaybı yaşatacaktır ve üzecektir. İyi bir hava soğutucuya göre 10FPS'ye kadar kayıp yaşayabilirsiniz. Bütçeniz varsa AM4 işlemci fanı almanızda fayda var. Ayriyeten yakın zamanda yayın için şöyle bir sistem topladık. Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası | ITOPYA yayın ve tamamen hız aşırtmaya yönelik bir sistem. Anakart sayesinde RAM'i ve işlemciyi çok yüksek performanslara ulaştırıyoruz. 5GHz çalışıyor işlemci. Ekran kartı tarafıda 5700XT'ye kasılmadı. 2060'dan çok daha fazla performans veren yine overclock edilmiş 5600XT tercih edildi. RAM kısılıp 5700XT yönelebilirdik fakat böyle tercih edildi tamamen tercih meselesi. Topladığımız kasa stokta kalmamış o yüzden soğutma olarak iyi rastgele bir kasa tercih ettim. 9600K o.c yapılmadan 3600X kadar performans veriyordu sanırım yine de siz bakın. AMD Toplamakta kararlıysanız yardımcı olurum.
(İndirimler için çok kısa süre kalmış bittiğin de muhtemelen yeni indirimler gelene kadar sistem 9k ya dayanır.)
Hafif oyunların yayınını hayli hayli yaparsınız. Benim önerim yayın için uygun fiyatlı bir soğutucu almanız 3600'ün stok soğutucusu yayın + oyun kaldirmayabilir.
Peki sıvı soğutmayı sonradan eklesem nasıl olur. Zaten çoğunlukla LOL yayını yapacağım ve hafif bir oyunda ısınma problemi çok olmaz diye düşünüyorum ( haftada 2,,en fazla 4 yayın açacağım )

O sistemin kasası pek hoşuma gitmedi. Sanki bu sistem daha iyi olur:
⦁ AMD Ryzen 5 3600 (1410TL-Ucuztedarik)
⦁ ASRock B450M Pro4 (730TL-Sinerji)
⦁ Corsair Venegance RGB Pro 2x8GB 3200MHz CL16 (650TL-Trendyol)
⦁ Sapphire RX5700XT Pulse 8GB (3500TL-Trendyol)
⦁ Kingston A2000 500GB NVMe (550TL-Trendyol)
⦁ Phanteks P400A Mesh TG (570TL-QP)
⦁ High Power Performance GD 600W 80+ Gold (540TL-Ucuztedarik)

Ryzen 5 3600.
MSI B450M PRO-VDH Max.

İşlemcinin çarpanını düşürürsen ısınma azalır ancak işlemcin yavaşlayabilir.

O sistemin kasası pek hoşuma gitmedi. Sanki bu sistem daha iyi olur:
⦁ AMD Ryzen 5 3600 (1410TL-ucuztedarik)
⦁ ASRock B450M PRO4 (730TL-sinerji)
⦁ Corsair venegance RGB Pro 2x8GB 3200MHz CL16 (650TL-Trendyol)
⦁ Sapphire RX 5700 XT Pulse 8 GB (3500TL-Trendyol)
⦁ Kingston A2000 500GB NVMe (550TL-Trendyol)
⦁ Phanteks P400A mesh TG (570TL-QP)
⦁ High Power performance GD 600W 80+ Gold (540TL-ucuztedarik)

Neo Forza 3600MHz RAM'ler bir tık daha uygun geliyor bana, anakart konusunda ASRock Pro4 almayı düşündüm ama marka bildiğimden olsun diye MSI Pro-VDH Max seçtim.
Kasa Full mesh ve testleri güzel gözüktü bana.
PSU 750W olmasını özellikle istedim çünkü bir gün sisteme yenileme yaparsam PSU almak zorunda kalmak istemiyorum.
Ayrıca monitör alacağım için kenarda biraz daha para kalsın istiyorum.
İşlemcinin çarpanını düşürürsen ısınma azalır ancak işlemcin yavaşlayabilir.
Bu sıvı soğutucu indirime girmiş.
Sence bu sıvı soğutucu İşlemci çarpanı düşürmeden ve ısınmadan oyun yayını yapmaya yetermi?

Neo Forza 3600MHz RAM'ler bir tık daha uygun geliyor bana, anakart konusunda ASRock Pro4 almayı düşündüm ama marka bildiğimden olsun diye MSI Pro-VDH Max seçtim.
Kasa Full mesh ve testleri güzel gözüktü bana.
PSU 750W olmasını özellikle istedim çünkü bir gün sisteme yenileme yaparsam PSU almak zorunda kalmak istemiyorum.
Ayrıca monitör alacağım için kenarda biraz daha para kalsın istiyorum.

Bu sıvı soğutucu indirime girmiş.
Sence bu sıvı soğutucu işlemci çarpanı düşürmeden ve ısınmadan oyun yayını yapmaya yeter mi?

Yeterli olur. Ortalama bir hava soğutucu bile yeterli olur 3600 stok fana göre. Bir de sistemler özelleştirildiğinde anormal fiyat artışları olabiliyor bunun yerine direkt bütçenize uygun bir hazır sisteme bakın. Eğer monitör vs. de alacaksanız önerdiğim gibi bir Intel sistem almayın soğutma ve anakart anlamında bütçe yorabiliyor. Yine 3600 ve iyi bir soğutma ile keyfinize bakın. Kasanızın da hava akışlarının iyi olmasına dikkat edin.

CS:GO ve LoL için 5700XT almak bildiğin saçmalık olur. 1650 Super işini görür. Farklı oyunlara yöneleceksen aynı ekran kartı kalabilir.

Sadece LoL ve CS oynamıyorum tabii ki RDR2 ve PUBG'de oynuyorum arada ama çoğu zaman LoL, Valorant ve CS oynuyorum ayrıca ileride çıkacak olan beğenebileceğim oyunları rahat oynamak için RX 5700 XT tercih ettim.
Yeterli olur. Ortalama bir hava soğutucu bile yeterli olur 3600 stok fana göre. Bir de sistemler özelleştirildiğinde anormal fiyat artışları olabiliyor bunun yerine direkt bütçenize uygun bir hazır sisteme bakın. Eğer monitör vs. de alacaksanız önerdiğim gibi bir Intel sistem almayın soğutma ve anakart anlamında bütçe yorabiliyor. Yine 3600 ve iyi bir soğutma ile keyfinize bakın. Kasanızın da hava akışlarının iyi olmasına dikkat edin.

Ön tarafı Full mesh bir kasa tercih ettim yukarıda yazdığım gibi, büyük ihtimal sistemi stok fanıyla 1 sene kadar kullanıp kule tipi veya sıvı soğutmaya geçiş yapacağım, F/P açısından ekran kartı ve işlemcimi AMD seçtim,, zaten indirimdeki bir hazır sistemi özelleştirerek topladım bu sistemi yoksa 9000TL olurdu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı