7800x3D 70 derece 3080 Ti'ın 75 derece olması normal midir?

çok fazla sıcaklık ben gerçekten 60 küsürden yukarsını görmüyorum. hani özellikle bu oyunu denemedim ama başka bir çok oyunu yüksek ayarlarda oynadım.

Çok fazla sıcaklık ben gerçekten 60 küsurden yukarsını görmüyorum. Hani özellikle bu oyunu denemedim ama başka birçok oyunu yüksek ayarlarda oynadım.

Bak kardeşim benim, kimse benim yoğurdum eksi demez ama burada yok benim işlemci böyle şu parçam böyle deyip kendinizi tatmin etmeyin. Yaşı küçük kardeşlerimiz görüyor benim de aynı parçalarım var neden böyle performans almıyorum diye bir sürü konu açıyorlar. Bu işlemcinin ne olduğunu biliyoruz, 240 mm sıvı soğutmaninda ne kadar yeterli olduğunu biliyoruz. Sen işlemciyi yüksek yük altına sokmadığın için takılıyordur o sıcaklıklar da. Cinebench R23 testi yaparken sıcaklıkları ekran görüntüsü atar misin rica etsem.

Ben bu testi yapıp sana atsam hangimizin eline ne geçecek anlamıyorum ki tepkini. Ben kullanıcı deneyimimi söylüyorum herkes için değişebilir kimsenin üzülmesine falan gerek yok yani boşuna tepki veriyorsun.

Eki Görüntüle 2221267

Eki Görüntüle 2221268

Normalde değerlerim daha düşük lakin montajda çözemediğim bir hata var.

Nasıl bir UV işlemi yaptın?

Şu 60'ı geçmiyor diyenleri anlamıyorum belki de gerçekten geçmiyor o zaman hangi UV ayarını yaptın? Örneğin CS2 de yoldaş da 600 FPS alırken o işlemci hala 60 da mı veyahut FC24 de 65-67 olmuyor mu? Days Gone tarzı bir oyunda mesela?

Benim şunda şöyle şunu oynarken sıcaklık 60’ı geçmedi diyenler için herkesin hava akışı, soğutucusu, grafik ayarları sizinle aynı değil.
Konuya gelirsek de 83’ü geçmediği sürece sıkıntı olmaz ve havalar çok sıcak olduğu için 70-80 aralığı gayet normaldir.

Zaten şu an 65-77 arasında geziniyor ben o şekilde gözlemledim bazen 80 e birden çıkıp iniyor o ayrı konu. Hani herkesin her şeyi aynı değil evet ama bunu da belirtmeli diye düşünüyorum çünkü insanlarda başka şekilde düşünebilir.

İşlemcinin total sıcaklığı ortalama her kullanıcı için aynı yani 40-50 derece arası ama çekirdek sıcaklıkları daha düşük ki aslında önemli olan o.

Oyundan oyuna programdan programa değişir değerler örnek vermek gerekir ise.

Basit maçta ki değerlerim bu tabii ekran kartım iyi değildi burada RX 5600 XT kullanıyordum ve montajda bir hatam yoktu, bu sabah yeni ekran kartı geldi 7900 XTX asıl bununla sonuçları merak ediyorum akşama veya yarına atarım.

BIOS ayarlarım ise şuan için CO tüm çekirdekler -60 ve 1.3 volt ile kullanıyorum. Bu işlemci ne kadar serin çalışır ise performansı da bir o kadar artar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…