7800x3D curve optimizer var mı?

Bir de sizin ppt değeri yüksek. Bu yüzden fazla sıcaklık oluyor ve puan bu yüzden daha yüksek.
Yani aslında yüksek performans yüksek sıcaklık ya da daha düşük sıcaklıkta, biraz daha az performans oluyor. Tercihe bağlı, ben ikincisini seçiyorum.
Benim sıcaklık yüksek ama hocam CR23 dışında zaten bu sıcaklıkları görmüyorum. En sıcak havada dahi oynadığım oyunda 65'i geçmiyor. 90ı bulmadığı sürece de işlemci ömründen kısalacağını düşünmüyorum.

Benim sıcaklık yüksek ama hocam CR23 dışında zaten bu sıcaklıkları görmüyorum. En sıcak havada dahi oynadığım oyunda 65'i geçmiyor. 90ı bulmadığı sürece de işlemci ömründen kısalacağını düşünmüyorum.
Gerçi orası da öyle. Dediğiniz gibi oyunlarda zaten o kadar yükselmemekte. Sadece bu tür yük testlerinde.

Son düzenleme:
Ben RAM'i de manuel OC yaptım. BIOS ile çok uğraştım üşeniyorum hocam. 5200 MHz CL 36 olan RAM'i 6000 MHz CL^30 yaptım subtimingsleri de ideal seviyeye getirerek. Şuan sistem stabil ve ideal bir şekilde çalışıyor.
Merhaba hocam; bana bios ekran görüntüsü atabilir misiniz RAM OC değerlerini.
Ben de stabil bir değer arıyorum. Gskill trident z5 neo ramlarini kullanıyorum. SK Hynix oluyor galiba ama RAM die bilgisini bilmiyorum. Hangi çip olduğunu nasıl öğrenirim?

Hocam izlediğim videolarda 10-15-20 fps fark ettiğini gördüm ama 7800x3D değilde 9800x3D ya da 8800x3D gibi bir şey değiştirebilirim ileride.

Curve optimizer - all negative - -25
FCLK 2100 MHz
Core boos frequency +200 MHz. (Yükte 5.5 GHz'de çalışıyor)

Zaten şuan canavar gibi 1440p olunca bir de hiç bir şekilde üzmüyor zaten.

Bu arada hocam sonunda kasa ve PSU satın aldım. Geçenlerde epey bir konuşmuştuk sizinle.

Lian Li Lancool 216 kasa olarak, PSU olarak da Deepcool PX1000G ATX 3.0 1000W 80+ Gold satın aldım.

FSP Hydro G Pro'dan daha iyiymiş yeni çıkmış sayılır.
Hocam Ryzen 7 7800x3d kullanıyorum hem sıcaklıkları düşürmek hemde performansı arttırmak için bu ayarları yapabilir miyim sizce ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı