7800x3D için undervolt nasıl yapılır?

Berat3535

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire RX 7900 XT Nitro+ Vapor-X, Ryzen 7 7800x3D, Corsair Vengeance RGB 32GB 6200 Mhz CL 32, 2 TB Samsung 970 Evo Plus, FSP HYDRO PTM PRO 1200 Plat
Meslek
Harita Mühendisi
RAM
Corsair CL 30 DDR5 6000 MHz
Ekran kartı
Sapphire RX 7900 XT Nitro+ Vapor-X
Anakart
MSI Pro X670-P
İşlemci
Ryzen 7 7800x3d
Merhaba, Ryzen 7 7800x3D işlemcim var. Bu işlemci ile daha önceden default ayarlarda oyunlarda Max. 71 dereceleri boşta ise 55 dereceleri görüyordum ancak son gelen güncellemelerden sonra sabit oynadığım oyunlarda 80-85 derecelere bir anda çıkmaya başladı. Bu işlemci için undervolt yapmak istiyorum ama bir türlü beceremedim nasıl yapacağım konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? Bu işlemcide otomatik Curve Optimizer ayarını neden kullanamıyorum AMD Ryzen Master programında?

Merhaba, Ryzen 7 7800x3D işlemcim var. Bu işlemci ile daha önceden default ayarlarda oyunlarda Max. 71 dereceleri boşta ise 55 dereceleri görüyordum ancak son gelen güncellemelerden sonra sabit oynadığım oyunlarda 80-85 derecelere bir anda çıkmaya başladı. Bu işlemci için undervolt yapmak istiyorum ama bir türlü beceremedim nasıl yapacağım konusunda bana yardımcı olabilir misiniz? Bu işlemcide otomatik Curve Optimizer ayarını neden kullanamıyorum AMD Ryzen Master programında?
Hem hava sıcak hemde 5-6 aydır kasanın içini falan temizlemediysen tozdan iyice ısınıyodur.

Bu değerler stok soğutucu ile midir?

Hem hava sıcak hem de 5-6 aydır kasanın içini falan temizlemediysen tozdan iyice ısınıyordur.

Hocam kasanın içini 2 gün önce yeniledim ve şu an 1 adet toz bile yoktur. Ve bu havalar sıcak ikende aynı oyunda 74 dereceyi geçmiyordu ama anlık 85-89'lara çıkması sıcaklıkla alakası yok zaten çok sıcak olmuyor benim olduğum yer.

Bu değerler stok soğutucu ile midir?
Hayır dostum Lianli Galahad AIO 360 sıvı soğutma var.

Yabancı YouTube kanallarından bakabilirsin.

Biliyorum var da onların yaptığı curve ayarını yaptığım zaman sıcaklıklarda hiçbir değişme olmadı.

Bence hiç gerek yok. Havalar çok ısındı bu değerleri görmen normal.

Bu havalar sıcak ikende güncellemeden önce 74 dereceyi geçmiyordu.

Hocam kasanın içini 2 gün önce yeniledim ve şu an 1 adet toz bile yoktur. Ve bu havalar sıcak ikende aynı oyunda 74 dereceyi geçmiyordu ama anlık 85-89'lara çıkması sıcaklıkla alakası yok zaten çok sıcak olmuyor benim olduğum yer.

Hayır dostum Lianli Galahad AIO 360 sıvı soğutma var.

Biliyorum var da onların yaptığı curve ayarını yaptığım zaman sıcaklıklarda hiçbir değişme olmadı.

Bu havalar sıcak ikende güncellemeden önce 74 dereceyi geçmiyordu.
Motajlarken hata yapma ihtimalin var ozaman vidasını eğer tam sıkmadıysan ve işlemciye tam temas etmiyorsa soğutucu öyle olabilir.

Motajlarken hata yapma ihtimalin var o zaman vidasını eğer tam sıkmadıysan ve işlemciye tam temas etmiyorsa soğutucu öyle olabilir.

Maalesef öyle bir şeyin imkanı yok yaklaşık 10 senedir sürekli kasa toplar temizlerim acemi olsam doğruda zaten temizleme yapmadan önce bu şekilde olmaya başlamıştı ancak temizlemeden sonra da devam ediyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı