7800x3D işlemci Turbo frekansta çalışmıyor

Sinancetin96

Megapat
Daha fazla  
İşlemcinin Turbo'da göreceği maximum sıcaklıgı görmek istiyorum, MSI MAG CoreLiquid 360mm sıvı sogutmaya sahibim. Oyunlarda işlemci stabil 4.8 ve 5.0 GHz aralıgında çalısıyor burada bir sorun yok, ama haliyle işlemci kullanımı %100 olmuyor. Last of Us gibi bozuk bir oyunda çözünürlüğü cok düşürdüğümde ve işlemci kullanımını arttırmaya calıstıgımda %70 80 gibi kullanım oranlarını görüyorum ve sıcaklıklar 80 83 derecelere kadar cıkıyor 5GHz'de. OCCT veya herhangi baska bir stres testi ile %100 Turbo'da sıcaklıgı görmek istediğimde ise işlemci 4.5 GHz üzerine çıkmıyor ve sıcaklıklar 70 dereceyi geçmiyor. Stres testinde Turbo'da calısması için baska bir ayar yapmam mı gerekiyor acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Normal. Stres testinde tüm çekirdekler %100 kullanıldığı için Turbo frekans biraz düşüyor.

Saat hızlarını artırmanın tek yolu eğri iyileştirici ile negatif değer vermek çekirdeklere, bu da yük altında saat daha yüksek saat hızlarına ulaşılmasını sağlayacak, 7800x3D için bir diğer alternatif ise saat hızını bir tık düşürüp minimum kayıpla daha düşük güç tüketimi, daha düşük sıcaklıklarda kullanmak mümkün, 7800x3D sıcaklıklara bağlı bir işlemci biraz.

OCCT yerine Cinebench R23 ile test edin, HWInfo ile değerleri kontrol edin, buna ek olarak oyunlarda saat hızları nasıl, BF 2042 ile test edebilir misiniz?

And Ryzen Master ile Curve Optimizer tüm çekirdekler -20 olarak underwolt ayarladım zaten. Cinebench ile test etmedim, OCCT ve Aida64 ile testler gerceklestirdim sadece Sonuc iki uygulamada ile aynı. Saat hızı 4.5 GHZ sabit ilerliyor. Oyunlarda ise BF2042 hali hazırda Kurulu ve birkaç farklı oyunda da 5GHz de sabit çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…