7800x3D için herhangi bir değişiklik yapmak pek mümkün değil, bunun farklı sebepleri var.
Eğri iyileştirici kullanmak işlemci çekirdeklerinizin daha düşük voltaj ile çalışmasına olanak sağlıyor ancak bu durumun sıcaklığa çok yansıması olmaz, eğri iyileştirici daha çok işlemcinin yük altında termal limite takılmadan daha yüksek saat hızlarında çalışmasını sağlar.
İşlemci stok haliyle kullanılan soğutma sistemi ne olursa olsun 80 dereceye kadar yük altında tam performanslı kullanılamaz, saat hızını 4.850 MHZ'e çeker ki bu en yüksek değer ve eğer soğutma sisteminiz iyi değil ise oyunlarda da özellikle işlemci kullanımı yüksek bir durumda bu saat hızlarında çalışır.
Kendim bu işlemciyi eğri iyileştiricide -60 her bir çekirdeğe değer vererek kullandım. OCCT çok ütopik bir test, kullanacağınız her programda mevcut bir hata, mavi ekran veya yeniden başlatma alma olasılığınız çok çok düşük, pek çok oyunu bu şekilde kullandım.
Bir diğer önerim ise size yine aynı şekilde her bir çekirdeğe -60 değer verin ve ardından saat hızını CPU Boost Clock Override yazan yerden negatif -150 MHZ değer verin bu çok daha düşük sıcaklık değerleri ile performans kaybını minimize eden bir yöntem.