Merhaba,
Hem oyun hem de render işleriyle uğraşacağım bir sistem topluyorum.
Oyun performansı benim için daha önemli.
Normalde 7800x3D tercih edecektim ancak bu video ile karşılaştım bilgisi olan varsa bakabilir mi?
Merhaba,
Hem oyun hem de render işleriyle uğraşacağım bir sistem topluyorum.
Oyun performansı benim için daha önemli.
Normalde 7800x3D tercih edecektim ancak bu video ile karşılaştım bilgisi olan varsa bakabilir mi?
Render işlerinden bahsettiğiniz için 7950x3D almalısınız. Çok da önemli değilse, 7800x3D de render işleri için işinizi görecektir ama 7950x3D gibi olmayacak tabii.
Render işlerinden bahsettiğiniz için 7950x3D almalısınız. Çok da önemli değilse, 7800x3D de render işleri için işinizi görecektir ama 7950x3D gibi olmayacak tabii.
Videoya değil de makaleye baktım. Bilinmeyen şeyler değil bu videodakiler ama sonuç olarak sizin kararınızda bu videonun değil, tam olarak ne yapacağınızn etkili olması lazım. Render da önemliyse 7950x3d alın. Çok önemli değilse eğer 7800x3d ile devam edebilirsiniz. Yukarda arkadaşın belirttiği gibi 9000 serileri de çıkacak ama sonuçta 7000 serileri ile aynı parada olmayacaklar. Seçim sizin.
9800X3D beklemek çok mantıklı. Arkadaşın dediği gibi, "bir kere alayım, 6-7 yıl götürsün" kafasıyla bakacaksak yeni olanı almak her zaman iyidir. Fiyat bandını bilmiyorum, kaç olur; ama 7800X3D’yi 11 bin TL’ye almıştım aylar önce, şimdi ise fiyatlar uçmuş, 18-20 bin TL olmuş. Oyun performansı göz önüne alındığında 9800X3D bence öne geçecek. Çok fark olur mu? Ben çok fark olacağını sanmıyorum. Hatta geçmeyi düşünüyordum açıkçası. Yüzde 8 daha güçlü olacak, geçmeye değer mi? Benim için değmez. Yüzde 20-30 olsa direkt geçerdim ama siz 9800X3D alın. 1080p oyunlarda bile şu an 7800X3D 600-700 FPS veriyor örneğin Valorant’ta.