7800x3D sistem için nasıl RAM tercih edilmeli?

Fullmotion

Kilopat
Arkadaşlar AM5 sistemini halihazırda 16x4 olarak kullanabilen var mı aranızda? Şu anda sistemde 16x2 CL30 Corsair 6000 MHz RAM mevcut. Buna ilaveten 2 tane daha almak istiyorum fakat anakart uyumluluk listesinde yok. AM5 sistemlerde 4 slot 16x4 RAM kullanımında sıkıntı yaşayanlar oldukça fazla olduğunu gördüm. 16x4 kullanıp bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Gördüğüm kadarıyla anakart destek listesinde çoğu Corsair RAM 5600 MHZ zaten. 16x4 olarak RGB RAM kullanmak istiyorum. Corsair'den vazgeçmeden bunu yapamayacağım sanırım.

Bütün slotları popüle edersen 5000 MHz üstü görmen bile şans işi diyelim. O yüzden en mantıklısı 2x24 ya da 2x32 RAM almak.

Sanırım bu sorun AMD'ye özgü. 3600 MHZ ile kullanabileceğimi yazıyor AMD'nin sitesinde. Aynı yaptığım işlem DDR 4 e göre 2 kat daha fazla RAM tüketiyor şuan. Bin pişman etti.

Sanırım bu sorun AMD'ye özgü. 3600 MHZ ile kullanabileceğimi yazıyor AMD'nin sitesinde. Aynı yaptığım işlem DDR 4 e göre 2 kat daha fazla RAM tüketiyor şuan. Bin pişman etti.

AMD'ye özgü değil. 4 modül kullandığında 2 modül kullandığında olana göre bellek kontrolcüsüne çok fazla yük biniyor. Aynı durum DDR4'de de mevcut fakat DDR4, DDR5'e oranla daha "oturmuş" bir platform dolayısıyla sorun yaşayan sayısı daha az. Kullanım konusunda ise bir fikrim yok.

Kullanım açısından PC açık kaldığında uzun süreli DD4 e göre 2 kat daha fazla RAM tüketimi meydana geliyor. Yani bir müddet daha geçmeseymişim olurmuş. Habire PC aç kapa yapamıyorum maalesef yaptığım iş dolayısıyla. DDR 5 çıkalı 1 sene olmuş halen ciddi oranda sorunları mevcut. Şimdi tekrardan 64 lük RAM masrafı kapıda.

Kullanım açısından PC açık kaldığında uzun süreli DDR4'e göre 2 kat daha fazla RAM tüketimi meydana geliyor. Yani bir müddet daha geçmeseymişim olurmuş. Ha bire PC aç kapa yapamıyorum maalesef yaptığım iş dolayısıyla. DDR 5 çıkalı 1 sene olmuş halen ciddi oranda sorunları mevcut. Şimdi tekrardan 64'lük RAM masrafı kapıda.

Vallahi bilemiyorum hocam. Sistemlerimin birisi 32 GB DDR4 diğeri 16 GB DDR5 bu tarz sorunların hiçbiriyle karşılaşmadım. Sizin cihazda bir stabilizasyon sorunu var bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı