7800x3D ve RX 9070XT sistem nasıldır?

Wood

Femtopat
Daha fazla  
Sistem parçaları şu şekilde.

İşlemci.
1 X AMD Ryzen 7 7800x3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci.
Anakart.
1 X ASUS Prime B650M-R AMD B650 AM5 Soket DDR5 7200+(OC)MHz mATX Anakart.
Ekran Kartı.
1 X ASUS Prime Radeon RX 9070XT 16 GB Prime-RX 9070 XT-O16G GDDR6 256Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı.
Bellek.
2 X Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming RAM (Bellek)
SSD.
1 X Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z001TG8 1TB Gen4 5000/3900MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD.
Kasa.
1 X Cooler Master Masterbox TD500 V2 Siyah TG 750W ATX 3.1 80+ Bronze ARGB 4x120mm Fanlı Mesh ATX Mid Tower Gaming (Oyuncu) Kasa.
İşlemci Soğutucu.
1 X BitFenix Cube V2 240 Beyaz ARGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu.

Monitör.
ASUS TUF Gaming VG27AQ3A 27″ 1ms 180Hz FreeSync Premium IPS QHD Gaming.

Toplam fiyat: 77.600

MB: MSI MAG B650 Tomahawk
RAM: GSKILL 2X16 32GB HYNIX M-DIE 6000MHZ CL32
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D
GPU: Sapphire Nitro+ RX 6900 XT SE

Benim sistem bu şekilde, yağ gibi kayıyor. 7800X3D çok güzel bir işlemci . 9070 güzel ancak Ray Tracking desteğinin sınırlı olması biraz düşündürücü, 6900XT gibi bir kartta bile bana absürt geliyor. Ancak ben bunu ikinci el çok ucuza almıştım o yüzden sorun etmiyorum. Sistemin hakkında yorum yapamayacağım çünkü bilmiyorum, kendi sistemimi 2023 'ün aralık ayında toplamıştım. AMD GPU 'ları Sapphire veya Powercolor marka almanı tavsiye ederim, sebebi çok derin, AMD GPU 'ları bu iki marka hariç almamak lazım bana göre. SSD 2 TB olursa rahat edersin, Bende Kingston KC3000 var ama çok mu önemli? Hayır. Bellekleri AMD Expo uyumlu al, subtiming ayarlarım dersen eğer Hynix A-Die veya M-Die tavsiye ederim. Kasa ve yan komponentler için Corsair markasını tercih ediyorum, niye diye sorma, çok kaliteli geliyor gözüme. Anakart 'ı minimum TUF serisi yapmanı öneririm, AM5 önü açık bir platform. Daha önce 27 inç monitör kullanmış biri olarak 32 inç curved tavsiye ederim. Ek olarak sıvı soğutmayı yukarı takacaksan bellekler sıvı soğutmaya çarpıyor mu diye önceden kontrol et.

Anladım teşekkür ederim. Peki işlemciyi AMD 7500F e düşürsem çok mu düşük kalır.Fiyat düşürmek amacıyla.

Ha bir de bu sistem hazır sistem incehesap sitesinden.

Anladım teşekkür ederim. Peki işlemciyi AMD 7500F e düşürsem çok mu düşük kalır.Fiyat düşürmek amacıyla.
Bence evet, 7600 bile 6900XT 'yi sınırda besliyor, hele ki X3D teknolojisi bambaşka bir şey. GPU 'yu ikinci el 6900XT tavsiye edebilirim, 10.000 TL civarına kapatırsın işi, ileride de iyisinden bir Nvidia çekersin. Ben GTA 6 'yı beklediğim için GPU 'da böyle bir strateji izlemiştim. GTA 6 çıksın ona göre kartlara bakacağım. Kasayı, Kasa+PSU şeklinde alınca bazen ikisinden birisi neredeyse bedavaya geliyor, bunu da göz önünde bulundur.

Ekran kartını çok yüksek ihtimalle 9070 XT almayı düşünüyorum daha düşüğünü almam galiba.5070 Tİ arasında çok fark olduğu için onu tercih etmedim.Cool master kasa ile ilgili yorumlarda genel olarak olumlu yanıtlar gördüm.Yeterli olacağını düşünüyorum.Bu sistem beni uzun yıllar götürür umarım.

Evet Cooler Master 'da köklü bir markadır, benim Corsair tercih etme sebebim Alman arabası gibi her ürününde kalite hissiyatı olan bir marka olması.

GPU 'yu mantıklı modellerden bütçen çerçevesinde idarelik ikinci el alabilirsin bence, ben bugün olsa yine aynısını yaparım, referanslı sağlam birilerinden aldıktan sonra kolay kolay problem çıkmaz. GTA 6 çıkınca GPU 'ların ne yapacağı belli olmayacak, görerek alma taraftarıyım, GTA 6 'dan sonraki oyunlar da bu çerçevede yeni bir jenerasyon şeklinde yola devam edecek, sektöre yön verecek. GTA 6 'yı sanırım 2000 serisi ve üstü bütün kartlar zaten açacak ama nasıl açacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…