7800x3D vs 7500F

gandibaat

Kilopat
Daha fazla  
PC topluyorum bu iki işlemci arasında kaldım. Sadece oyun için alacağım PC'yi, oyun olarak FPS, MOBA ve rts tarzı oynuyorum, 3A oyunlara çok nadir giriyorum, ekran kartı olarak RTX 4070 Super alacağım, benim kullanırken hissedeceğim düzeyde farkları olur mu? Yorumlarınızı beklıyorum.

Hocam arada ciddi derecede fark var. Ama fiyat farkına değer mi bilemem.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yalnız bu videoda ekran kartı 4090 ve 7500 F besleyemiyor yani biraz adil bir eşleştirme olmamış gibi.

Buradaki videoya göre pek de ciddi bir fark bulunmuyor. Recep'in de dediği gibi 2 işlemci aynı ekran kartını besleyince ekran kartında uçurum olmadığı için uçurum farkı elde edilmiyor. İleriyi düşünürsek bütçe doğrultusunda Ryzen 5 7500F'i tercih etmek daha mantıklı olur. Birisi 5700 TL'ye satılırken diğeri 15000-16000 TL'ye satılıyor neredeyse 3 katı ve bu performansı veremezse bir anlamı kalmaz. Ha diyelim ki ille de bu işlemci olacak, bundan 1-2 yıl içerisinde 9000 serisinin X3D işlemcisi çıkacak bütçeni ona yoğunlaştırırsın ve senin için daha karlı olur. Ryzen 7 7800x3D işlemcisine yatırım yapmak şu saatten sonra çok geç, bu işlemci sonuçta 12500 TL bandında kalmıştı uzun bir süre ve 9000 serisi tırt çıkınca herkes bu işlemciye yöneldiği için fiyatlar hem Avrupa'da hem Türkiye'de fahiş fiyata ulaştı. Özetle Ryzen 5 7500F alıp geç derim, yine de karar senin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

7800x3D dünyanın en iyi oyun işlemcisidir'burada hem fkilir olalım. Aradaki o fiyat farkına değer mi düşünüyorsunuz ve çok çok çok fazlasıyla hak ediyor endişeniz olmasın alıp güle güle kullanacagınız tek işlemcidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…