7800XT R5 7500F sisteme PSU ve anakart önerisi

Bütçe
60.000
Bu sistemde aklıma takılan PSU'nun yetip yetmeyeceğiydi. Çünkü 9070XT yükseltmesi yapınca 850W Gold bir PSU almam gerekiyor ve 3 4 k civarında PSU fiyatı da artıyor

Gaming gecesi vb etkinlikleri takip ediyorum fakat seçtiğim parçalara indirim uğramıyor hiç

Topladığınız sistem zaten 58.700 TL 60 K civarına
B 840 anakart, 32 GB RAM, NM790 SSD, 3. kasa FSP 850 watt olan yeterli olacaktır

Dün 9070XT 30 Bine düştü bence kaçırılmaması gereken bir fiyattı

@Andar Han @Oreki hocam iyi akşamlar
Herkese selamlar. Hazır sistemlerde sürekli bir eksik veya istenmeyen parçalardan dolayı PC'yi parça parça toplamaya uğraşıyorum. Bu nedenle uyumlu olur mu ya da fiyatına göre iyi mi gibi sorularla tereddüte düşüyorum. Bu nedenle sizlere danışmak istedim.
PC toplama sihirbazı Oyun Sistemi Toplama, Oyuna Göre Sistem Toplama | incehesap
Sistemde PSU olarak 750W FSP PSU ekledim 850W olanın stoğu bitti yeterli olacak mıdır?
Sistemde eksik veya fazla olan neler var?
Anakart olarak çift M.2 ve Wi-Fi BT olan en ucuz ATX model buydu.
Tek tek toplamak yerine böyle siteden toplama sebebim garanti ve ayrı ayrı toplamaya uğraşmamak içindir.
Linkteki sisteme fsp Vita bd 750 yerine NZXT C750 eklesem 1300-1400 TL civarında ucuzluyor sizce uygun olur mu yada sayfadaki hangi PSUyu önerirsiniz ?
7 8 ay idare ederse upgrade yapabilirim

@cartell bu sistemdeki NZXT C750'nin dezavantajı, ekran kartı için tek kablo kullanması ama tek kablo, 260W civarı için kağıt üzerinde yeterli olur. Bütçeniz yoksa, değerlendirilebilir. Olası kablo ısınması durumu ise güç sınırlaması ile bertaraf edilebilir.

Son düzenleme:
@cartell bu sistemdeki NZXT C750'nin dezavantajı, ekran kartı için tek kablo kullanması ama tek kablo, 260W civarı için kağıt üzerinde yeterli olur. Bütçeniz yoksa, değerlendirilebilir. Olası kablo ısınması durumu ise güç sınırlaması ile bertaraf edilebilir.
Teşekkürler hocam maalesef bütçemi zorluyor şuan daha yukarısı c750 tercih edeceğim

Belirttiğim bütçeden 4k daha pahalı ve anakartta ne wi-fi ne de bt var üstteki mesajları okursanız zaten hazır sistemlerden istediğimi bulamadığımı belirtmişim
Bütçenizde alabileceğiniz en iyi sistem bu. Bu bütçede 9700x, 9070xt kombinasyonu çok zor. 3.5k sizi zorluyorsa;

CPU: 7700
GPU: Gigabyte 9070xt
Anakart: Gigabyte B650 Eagle AX
Ram: XPG Lancer 1x16GB 6000mhz cl30
SSD: Kioxia Exceria G2 1TB
İşlemci Soğutucu: Arctic Freezer 36 DUO
PSU+Kasa: Vento VG4200S 850w

61.5k. Bütçe rahatladığında aynı ramden bir tane daha alın.

Attığınız kasa hakkında fan uğultusu olduğu anakartin mosfetlerinin arka tarafa konulmasından dolayı ısındığı dile getirilmiş
Zaten sistemi pahalı yapan şey anakart ve dış kasa

Attığınız kasa hakkında fan uğultusu olduğu anakartin mosfetlerinin arka tarafa konulmasından dolayı ısındığı dile getirilmiş
Zaten sistemi pahalı yapan şey anakart ve dış kasa
Gigabyte modeli yerine de hellhound ve Asus modelleri var saadece 500-1000 TL fiyat farkıyla

Technopat Haberler

Geri
Yukarı