7840HS & RTX 4070 vs 8845HS & RTX 4060

hrafn1

Hectopat

Bu ikisinden hangisini seçmeliyim? Biliyorum iki işlemci arasında fark yok neredeyse ama yine de fikir alayım dedim. Ayrıca bu fiyatlarda bunlara benzer başka önerileriniz varsa alabilirim. Intel tercih etmiyorum çünkü bu iki işlemciye gerçekten denk olan Intel'ler çok pahalılar ve bunların güç tüketimleri çok daha iyi ama yine de Intel öneriniz olursa sebebiyle beraber açıklarsanız sevinirim. Ayrıca bana ekranları yüzde 60 yüzde 100 sRGB falan açıklamaları yapmayın ne olur. Güncel laptopum 2011 model Samsung RF511 6 GB RAM 1 TB HDD 2. nesil Intel Core i7 GT540M ekran kartı :D projeksiyon görüntüsüne bile baksam benim gözümde o bile daha kaliteli o yüzden aradığım şey görüntü kalitesi vs değil. eski laptopum gibi beni rahat 5-10 yıl götürecek bir cihaz.

Bu ikisinden hangisini seçmeliyim? Biliyorum iki işlemci arasında fark yok neredeyse ama yine de fikir alayım dedim. Ayrıca bu fiyatlarda bunlara benzer başka önerileriniz varsa alabilirim. Intel tercih etmiyorum çünkü bu iki işlemciye gerçekten denk olan Intel'ler çok pahalılar ve bunların güç tüketimleri çok daha iyi ama yine de Intel öneriniz olursa sebebiyle beraber açıklarsanız sevinirim. Ayrıca bana ekranları yüzde 60 yüzde 100 sRGB falan açıklamaları yapmayın ne olur. Güncel laptopum 2011 model Samsung RF511 6 GB RAM 1 TB HDD 2. nesil Intel Core i7 GT540M ekran kartı :D projeksiyon görüntüsüne bile baksam benim gözümde o bile daha kaliteli o yüzden aradığım şey görüntü kalitesi vs değil. eski laptopum gibi beni rahat 5-10 yıl götürecek bir cihaz.

Hocam benim bildiğim kadarıyla Ryzen olan Victus 16larda 2. SSD slotu yok yani depolama yükseltmesi yapmak isterseniz sorun yaşarsınız, direkt olarak Intel olan modeline buna bakabilirsiniz ; https://www.hepsiburada.com/hp-vict...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.20.7

Uzun ömürlü bir şey istiyorsunuz ve ekranın çokta önemli olmadığını düşünüyorsunuz açıkcasi bende bu şekilde düşünüyorum.

Yan yana getirip baktığım için diyorum ki IPS olsun %45 NTSC veya %100 sRGB olmasının önemi yok. Göz zaten alışıyor yan yana getirince fark ediyorum sadece.

Neyse benim önerim bu cihaz, denk ve aşağısındaki fiyatlarda daha güzel ekranlar var ( bu arada bunun da ekranı gayet iyi ve 17.3inc ) ancak bu cihaz hem tasarım olarak hem kasanın kalitesi olarak sana daha çok hitap edecektir ve uzun yıllar kullanman için daha iyi olacaktır. Biraz bütçeni aşman gerekiyor gibi.

Şuan 58 bin TL.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
İşlemcilerdeki temel fark 8845hs'de npu bulunurken 7840hs'de bulunmuyor. Performans olarak birbirlerine denk diyebiliriz.
NPU bir işe yarar mı diye soracak olursan ben 2 aydır kullanıyorum hiç NPU ile işim olmadı. Bu tabloda 7840hs ve rtx 4070 daha mantıklı seçim olacaktır

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı