Yeni bir masaüstü topluyorum ve bu konularda yeniyim. Ryzen 7 7800x3d işlemci ile toplama niyetinde olduğum sistemde en sık oynayacağım oyunlar CS 2, DOTA 2, GTA ve PUBG olacak. 2K ekranım var. Kesin olmamakla beraber canlı yayın işlerine de girişebilirim.
Bunları dikkate aldığımızda sizce;
Sapphire Radeon 7900 XT Nitro mu almalı yoksa
Nvidia 4070 Ti mı almalı?
En sorunsuz ve uzun ömürlü kullanımı 4070 Ti sunuyor. Tabii birazdan AMD öneren bir arkadaş gelip kardeşim sen 7900 XT al en ufak bir optimizasyon sıkıntı yaşadığın zaman, coil whine sıkıntısı yaşadığın zaman ben bizzat gelip sıkıntılarını çözeceğim diyorsa 7900XT'ye de şans verilebilir.
En sorunsuz ve uzun ömürlü kullanımı 4070 Ti sunuyor. Tabii birazdan AMD öneren bir arkadaş gelip kardeşim sen 7900 XT al en ufak bir optimizasyon sıkıntı yaşadığın zaman, coil whine sıkıntısı yaşadığın zaman ben bizzat gelip sıkıntılarını çözeceğim diyorsa 7900XT'ye de şans verilebilir.
Coil whine sadece AMD kartlarda olduğunu mu sanıyorsunuz, coil whine günümüz kartlarında marka model fark etmeksizin olabilen yaygın bir durum ve hiçbir zararı yok. Bırakın şu AMD kötüdür algısını gayet objektif bir şekilde AMD'nin 6000 serisi ve üstü kartlarında bir sorun göremedim ufak tefek sürücü sıkıntıları dışında, onu da sürücüyü değiştirerek çözebiliyorsunuz.
Coil whine sadece AMD kartlarda olduğunu mu sanıyorsunuz, coil whine günümüz kartlarında marka model fark etmeksizin olabilen yaygın bir durum ve hiçbir zararı yok. Bırakın şu AMD kötüdür algısını gayet objektif bir şekilde AMD'nin 6000 serisi ve üstü kartlarında bir sorun göremedim ufak tefek sürücü sıkıntıları dışında, onu da sürücüyü değiştirerek çözebiliyorsunuz.
Herkes sürücüyle ugraşmak istemiyor ve bazen o "ufak tefek" diye geçiştirdiğiniz sürücü sıkıntıları yüzünden format bile atmamız gerekebliyor. Ne aldığını bilmesi gerekiyor bence alan kişinin.
Secimi yapilmali. UHD oynayacaksam o VRAM farkiyla 7900 XT secerim. Ama... QHD oynayacaksam o 12 GB VRAM yeter ve QHD icin 4070 Ti daha iyi, yine de fiyat farki var tabii.
Herkes sürücüyle ugraşmak istemiyor ve bazen o "ufak tefek" diye geçiştirdiğiniz sürücü sıkıntıları yüzünden format bile atmamız gerekebliyor. ne aldığını bilmesi gerekiyor bence alan kişinin.
Aynı soruyu sorsalar 4070 Ti tercih ederdim bende ama mesela bu değil hocam F/P konusunda AMD fark atmış durumda ve kendini geliştirmeye devam ediyor gidip de AMD kötü demenin bir mantığı yok.
Secimi yapilmali. UHD oynayacaksam o VRAM farkiyla 7900 XT secerim. Ama... QHD oynayacaksam o 12 GB VRAM yeter ve QHD icin 4070 Ti daha iyi, yine de fiyat farki var tabii.
Bu durumda sanırım öneriniz 7900 XT tarafında diye anlıyorum hocam, peki canlı yayın açma konusunda bilginiz var mıdır, ısrarla o konuda nvdia dışında asla yapamazsın görüşü verdi arkadaşlarım ama dediğim gibi hakim olmadığım bir konu