7900 XTX alınır mı?

CsinouX

Centipat
Yaklaşık 70000 TL bütçem var ve bir arkadaş bu sistemi önerdi.

Ama AMD ekran kartı alma konusunda emin değilim. Biraz araştırdım çoğu sorunun giderildiğini söylüyorlar ama bildiğimden şaşmak istemiyorum. Sistemi oyun oynamak için kullanacağım. 3D çizim de yapıyorum ama genelde oyun için.

Ama AMD ekran kartı alma konusunda emin değilim. Biraz araştırdım çoğu sorunun giderildiğini söylüyorlar ama bildiğimden şaşmak istemiyorum. Sistemi oyun oynamak için kullanacağım. 3D çizim de yapıyorum ama genelde oyun için.

Bir de oynadığım çok oyun var 2TB bir SSD önerebilecek var mı anca yeter.

Bir de oynadığım çok oyun var 2TB bir SSD önerebilecek var mı anca yeter.

Monitör hariç bütçeniz nedir? 4080 toplanır bu fiyata. 4080 dururken 7900XTX almayın.

Oyunlarda genel olarak 7900XTX daha iyi değil mi? (4080'e göre)
Ben öyle biliyorum.

7900XTX biraz daha güçlü evet. Ama bu 4070 Ti vs 7900XT değil hocam. O durumda 7900XT alınır. 12 GB VRAM high end bir kart için çok az. 4080 ise her anlamda tamam olmuş dedirten bir kart.

Hayır saf güçte daha iyi ama DLSS var Hocam artık saf güç diye bir şey kalmadı zaten AMD'nin FSR çok kötü

2.nesilde arada resmen fark yok. 3.nesilde NVIDIA çok daha iyi. FSR için çok kötü demek doğru değil. NVIDIA'nın DLSS olmayan bütün kartları FSR kullanabiliyor.

7900XTX biraz daha güçlü evet. Ama bu 4070 Ti vs 7900XT değil hocam. O durumda 4070 Ti alınır. 12 GB VRAM high end bir kart için çok az. 4080 her anlamda tamam olmuş dedirten bir kart.

2.nesilde arada resmen fark yok. 3.nesilde NVIDIA çok daha iyi. FSR için çok kötü demek doğru değil. NVIDIA'nın DLSS olmayan bütün kartları FSR kullanabiliyor.

Artık çoğu oyuna 3. DLSS geliyor şimdi olmasa bile 1 yıl içinde çoğu oyuna gelir.

Normalde RX 7900 XTX güzel ekran kartı fakat üstteki arkadaşların dediği gibi bu bütçeye RTX 4080'li sistem toplanabilir. İşlemciniz de RX 7900 XTX'e göre yetersiz. 1080p çözünürlükte net darboğaz yapar. 2K monitör olması lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı