7900x3D için AM5 B650 ya da X670e anakart önerisi

Bütçe
7500₺

Bfrozen

Femtopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 9 7900x3D - MSI Gaming X 1080 Ti - MSI MAG B650 Tomahawk Wifi - Team T-Force 32GB 5600Mhz CL36 RAM - Cooler Master Masterliquid ML240L - Thermaltake V200 Kasa - Antec NeoECO NE850G M Power Supply
Meslek
Software Developer
RAM
Team T-Force Vulcan Red 32GB(2X16GB) 5600Mhz DDR5 Gaming Ram CL32
İşlemci
Ryzen 9 7900X3D 4.4-5.6 Ghz, 12C/24T, 140MB Cache
Merhaba arkadaşlar, mevcut sistemimde i7 7700K ve GTX 1080 Ti kullanıyorum. Ay sonunda çıkacak olan AM5 soketli Ryzen 7900x3D almayı planlıyorum. Amacım şu an için anakart, işlemci ve RAM Upgrade'i yapıp bir süre daha 1080 Ti ile idare etmek, RTX 5000 serisi kartlar çıktığında 5070 tarzı bir ekran kartı almak. Direkt o zaman kasa değiştirmek yerine şu an böyle bir Upgrade'e girişmemin sebebi ise işlemcim artık fazlasıyla bottleneck yapmaya başladı, böyle bir güncelleme fikri ortaya çıkınca da AM4 sistem üzerinden gitmek istemedim. Sizce şu an nasıl bir yol izlemeliyim? Şu iki anakart arasında kaldım. Fiyatları uygun olduğu için, bu anakartlar hakkında fikriniz var mıdır ya da alternatif olarak önerebileceğiniz başka ürünler? Kendimce yaptığım karşılaştırmalar açısından X670e fiyatları fazla olduğu için giriş seviyesi bir kart alabiliyorum; bu da çok değecekmiş gibi hissettirmiyor fakat geleceğe yönelik baktığımda sanki X670e daha mantıklı olabilir diye düşünüyorum.
Şimdiden çok teşekkürler, iyi sosyaller herkese.
ASUS TUF Gaming X670e-Plus: Asus TUF Gaming X670E-Plus AM5 (LGA 1718) Soket Anakart
MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi: MSI MAG B650 Tomahawk WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart

En giriş seviyesi B650'nin bile VRM'leri gayet yeterli 7950x3D için.

O yüzden ihtiyacına uygun olan anakartı alman gerekiyor. ( PCI slotu, NVM slotu, Ses kart vs.)

En giriş seviyesi B650'nin bile VRM'leri gayet yeterli 7950x3D için.

O yüzden ihtiyacına uygun olan anakartı alman gerekiyor. ( PCI slotu, NVM slotu, Ses kart vs.)
Çok teşekkürler geri dönüşün için. İhtiyaçlarım açısından B650 Tomahawk yeterli olacak gibi görünüyor, sadece biraz daha geleceğe yönelik bir upgrade yapacağım için acaba X670E sınıfı bir anakart mı alsam diye düşünmeye başlamıştım ama yanlış anlamadıysam RTX 5000 serisi çıkmış olsa da fazlasıyla ihtiyacımı karşılayacak gibi görünüyor.

Çok teşekkürler geri dönüşün için. İhtiyaçlarım açısından B650 Tomahawk yeterli olacak gibi görünüyor, sadece biraz daha geleceğe yönelik bir upgrade yapacağım için acaba X670E sınıfı bir anakart mı alsam diye düşünmeye başlamıştım ama yanlış anlamadıysam RTX 5000 serisi çıkmış olsa da fazlasıyla ihtiyacımı karşılayacak gibi görünüyor.
Merhabalar hangi anakartta karar kıldınız ve memnunmusunuz ?

Merhaba hangi anakartta karar kıldınız ve memnun musunuz?

@Izzmoo hocam sana da cevap vermeyi unutmuşum affola.

Az önce bir mesaj yazmıştım fakat giriş yapmamışım, umarım iki mesaj birden gitmez :D

MAG B650 Tomahawk Wi-Fi aldım, fazlasıyla memnunum.
Şu an 7900x3D, 32 GB 5600MHz RAM, 1 adet Gen4 2 adet Gen3 M.2 SSD, MSI Gaming X 1080 Ti ile kullanıyorum. Geçiş yaptığım günden itibaren en ufak sorun yaşamadım. Kasamın soğutması yetersiz, sıcaklıkları da takip ediyorum buna rağmen bir problem yaşamadım.

Wi-Fi'ını henüz kullanmadım, sadece çalışıyor mu diye kontrol ettim fakat Bluetooth özelliğinden bayağı memnun kaldım. DualShock 4 Controller'ı artık neredeyse kablo ile kullanmıyorum hiç. Sıradan bir kablo ile bağlantıya göre tepki süreleri çok daha iyi hissettiriyor bana. Kaliteli bir kablo ile tabii ki daha iyi bir bağlantı sağlanabilir fakat casual Gaming için fazlasıyla iyi.

BIOS arayüzü gayet güzel. Zaten daha önceden MSI Z270 Gaming M7 anakart kullanıyordum, bu yüzden gayet aşinaydım. Yeni versiyonu ile daha da hoşuma gitti. EZ Mode seçeneği gerçekten hızlı ve kolay işlemler için ideal, eğer deneyimliyseniz Advanced ayarlardan da ihtiyacınız olan her şeye basitçe erişebiliyorsunuz.

Aklınıza takılan, merak ettiğiniz konular için elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamak isterim.

@Izzmoo hocam sana da cevap vermeyi unutmuşum affola.

Az önce bir mesaj yazmıştım fakat giriş yapmamışım, umarım iki mesaj birden gitmez :D

MAG B650 Tomahawk Wi-Fi aldım, fazlasıyla memnunum.
Şu an 7900x3D, 32 GB 5600MHz RAM, 1 adet Gen4 2 adet Gen3 M.2 SSD, MSI Gaming X 1080 Ti ile kullanıyorum. Geçiş yaptığım günden itibaren en ufak sorun yaşamadım. Kasamın soğutması yetersiz, sıcaklıkları da takip ediyorum buna rağmen bir problem yaşamadım.

Wi-Fi'ını henüz kullanmadım, sadece çalışıyor mu diye kontrol ettim fakat Bluetooth özelliğinden bayağı memnun kaldım. DualShock 4 Controller'ı artık neredeyse kablo ile kullanmıyorum hiç. Sıradan bir kablo ile bağlantıya göre tepki süreleri çok daha iyi hissettiriyor bana. Kaliteli bir kablo ile tabii ki daha iyi bir bağlantı sağlanabilir fakat casual Gaming için fazlasıyla iyi.

BIOS arayüzü gayet güzel. Zaten daha önceden MSI Z270 Gaming M7 anakart kullanıyordum, bu yüzden gayet aşinaydım. Yeni versiyonu ile daha da hoşuma gitti. EZ Mode seçeneği gerçekten hızlı ve kolay işlemler için ideal, eğer deneyimliyseniz Advanced ayarlardan da ihtiyacınız olan her şeye basitçe erişebiliyorsunuz.

Aklınıza takılan, merak ettiğiniz konular için elimden geldiğince sorularınızı yanıtlamak isterim.
Merhabalar cevapladığınız için teşekkürler . Bende ilk gigabyte aorus master b650e almıştım. Ama görüntü vermem gibi problemler oluştu daha sonra şimdi servis iade verdi. Açıkçası şimdi tekrardan aynısını almataktan çekiniyorum . O yüzden farklı stabil daha sorunsuz bi anakart varmıdır diye hangisini aldığınızı merak etmiştim açıkçası .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı