7900x3D sistemde Klavye sök tak yapmadan çalışmıyor

Smtylmz89

Decapat
Daha fazla  
Merhaba herkese iyi Sosyaller,

MSI B650 anakartım ve üzerinde takılı 7900x3D işlemcili Windows 11 bilgisayarım var.

Şöyle bir problemim var Windows başladığında klavye çalışmıyor. Sök tak yapınca çalışıyor. Bilgisayara restart atınca çalışıyor ancak kapatıp açınca çalışmıyor. Farklı klavyelerde de aynı problem var yeni klavye aldım problem onda da devam ediyor. Farklı USB'lerde denedim ancak sonuç değişmiyor. Sürücülerim güncel.

Nasıl çözebileceğim konusunda fikri olan varsa yardımınızı bekliyorum.

Malesef AMD işlemcilerde bu sorun uzun zamandır var. Net bir çözümü yok ancak tüm usb bağlantılarını çıkarıp takarak düzelebiliyor. Eğer bir gün kullandığınız bir cihaz tamamen giderse işlemci kaynaklı olma olasılığının çok yüksek olduğunu , ve bir süre sonra kendi kendine düzelebileceğini bilmenizi isterim.

Artı -1 Eksi
Merhaba herkese iyi sosyaller,

MSI B650 anakartım ve üzerinde takılı 7900x3D işlemcili Windows 11 bilgisayarım var.

Şöyle bir problemim var Windows başladığında klavye çalışmıyor. Sök tak yapınca çalışıyor. Bilgisayara restart atınca çalışıyor ancak kapatıp açınca çalışmıyor. Farklı klavyelerde de aynı problem var yeni klavye aldım problem onda da devam ediyor. Farklı USB'lerde denedim ancak sonuç değişmiyor. Sürücülerim güncel.

Nasıl çözebileceğim konusunda fikri olan varsa yardımınızı bekliyorum.

Kasanın onune takin bir klavyeyi öyle acin eğer sorun yoksa anakartta USB portlari zarar görmüştür.

Klavye markası?
Hocam klavye'den kaynaklanmıyor çeşitli klavyelerde denedim. yeni bir klavye aldım onda da taktığım ilk anda aynı problem var.
BIOS güncel mi hocam?
evet güncel eylül update'ini yükledim.
Kasanın onune takin bir klavyeyi öyle acin eğer sorun yoksa anakartta USB portlari zarar görmüştür.
ön arka fark etmiyor. tüm usblerde aynı. diğer usb aygıtları çalışıyor. örneğin klavye ile mouse setim var bluetooth bağlantılı. mouse çalışıyor klavye çalışmıyor.
Güncel BIOS ve chipset sürücüsü kullanmıyorsanız denenebilir.
tüm driverlar güncel.
Malesef AMD işlemcilerde bu sorun uzun zamandır var. Net bir çözümü yok ancak tüm usb bağlantılarını çıkarıp takarak düzelebiliyor. Eğer bir gün kullandığınız bir cihaz tamamen giderse işlemci kaynaklı olma olasılığının çok yüksek olduğunu , ve bir süre sonra kendi kendine düzelebileceğini bilmenizi isterim.
teşekkürler hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı