7900XT Nitro vs RTX 5070

devoeee

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ciddi arada kaldım, kasanın her parçasını topladım bazıları hala kargoda ama ekran kartı geldi. RX 7900 XT Nitro almıştım 32 bine hem de beğene beğene almıştım fakat bu 5070 fiyatı kafamı karıştırdı. 4090 ile aynı güçte olmadığından kesin eminim zaten ama benim karttan bir tık bile güçlüyse beni kendine çeker çünkü DLSS 4 gerçeği ile karşı karşıyayım. 14 günlük iade için kartı açmıyorum yani kart hakkında bilgi almam için 14 günüm var bakalım. Kararsızlık gerçekten çok kötü bir şey. Siz olsanız ne yapardınız? Üstüne düşünmek için erken olduğunun farkındayım ama fikir de almak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam RTX 4090 12 GB ama DLSS4 vs RX 7900 XT diye düşünürsek RTX 5070 ama başlangıç fiyatları kafanızı karıştırmasın.

Dostum o 5070 fiyatını kandın sanırsam. O fiyat referans kart için. Türkiye'de referans kart satılmıyor. Asus, MSI gibi markalar adı altında satılacak ve en az +5K koyarlar. Vergisiyle vs 35-40K bandında olur gibi.

Ben olsam iade ederdim, 5070 daha mantıklı.

Dostum o 5070 fiyatını kandın sanırsam. O fiyat referans kart için. Türkiye'de referans kart satılmıyor. ASUS, MSI gibi markalar adı altında satılacak ve en az +5k koyarlar. Vergisiyle vs 35-40k bandında olur gibi.

Palit, INNO gibi kartlar daha ucuz olur bence. ASUS ile MSI çok fazla fark koyuyorlar.

7900xt ham guc olarak 5070'ten guclu olur muhtemelen, 2k'da 7900xt ile upscaler'a ihtiyacin olacagini dusunmuyorum. 4k cozunurlukte oynuyorsan yeni frame gen ile birlikte 5070 daha uygun olabilir. Aralarinda 10k civari bir fiyat farki olur tahminimce. Ozetle 2k'da iade etmesen olur.

Dostum o 5070 fiyatını kandın sanırsam. O fiyat referans kart için. Türkiye'de referans kart satılmıyor. Asus, MSI gibi markalar adı altında satılacak ve en az +5K koyarlar. Vergisiyle vs 35-40K bandında olur gibi.
Yok yok 5070 i de 32 33 bin tlden değerlendirdim kafamda.Ama dediğiniz gibi 35 de olabilir.

Ayıp olmayacaksa 1080p de kullanacağım genel olarak da online oyun oynacağım zaten.En çok kafamı karıştıran bu 1080p de dlss 4 bozuk gösterecek mi?

2k'da veya 4k'da oldugu kadar gorsel olarak tatmin edici olmayabilir, evet.

Size onerim alacaginiz ekran kartını degerlendirirken once ham performansini goz onunde bulundurun, kullandiklari teknolojileri birer arti olarak degerlendirin. Native performansina para odeyin, teknolojilerle de beklentinizi karsiliyorsa ne ala.

siz de aynı kartı kullanıyorsunuz sanırım ne düşünyorsunuz kart hakkında?

Bu kartı tam olarak dediğiniz gibi düşünerek almıştım 4070ti super ile aralarında native güç farkı olduğu için.Fakat 5070 de bu fark olmayacaksa beni bu karta çeken bir şey kalmaz malesef VRAM dışnda.

siz de aynı kartı kullanıyorsunuz sanırım ne düşünyorsunuz kart hakkında?
2k performansi kusursuza yakin, amd ile de hicbir problem yasamadim. Olumune amd de demiyorum, 4070 ti super ile arasinda 6-7k fiyat farki olmasa belki nvidia alirdim. Ham guce bakiyorum, vram'e bakiyorum, fiyatina bakiyorum, rt kullaniyor muyum diye kendime soruyorum (hayir), dlss veya fsr onemli mi benim icin diye soruyorum (degil), native cozunurlukte oynamak ve odedigim paranin hakkini bu sekilde almak istiyorum. Oyunlari dlss veya fsr'la oynayacagim diye almiyorum, upscaler kullanmadan ekran kartimi somurmek istiyorum.

5070'ten ham guc olarak kesinlikle guclu olacak mi onu tam kestiremiyorum, sadece tahminim bu. Yanlis da cikabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…