7950X için B650 Carbon vs X670e Tomahawk

melandre

Hectopat
Daha fazla  
7950X işlemci, 4070 Ti ekran kartı ve 64 GB RAM ile toplayacağım sistem için bu iki anakarttan hangisini önerirsiniz?

Sistemi 3D render işlerim için kullanacağım. 7950X ve 4070 Ti'ı sıkıntısızca çalıştırsın, üzerindeki diğer parçaları da soğuk tutsun yeter. Onun dışında ekstra fazladan port girişleri çok mühim değilse ihtiyaç duymam diye düşünüyorum. Ancak PCI-e 5.0 ve diğer özellikleri kıyasladığınızda mantıklı seçimin hangisi olduğu konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Gönlüm X670E Carbon'dan yana ancak fiyatı malum çok pahalı.

MSI'dan ilerlemeye karar verdiğim için de bütçeye göre bu iki anakart arasından seçim yapacağım.

Anakartlar arasındaki farkları görmek için tıklayabilirsiniz: MSI MPG B650 Carbon WiFi - MSI MAG X670E Tomahawk WiFi Karşılaştırması - Epey

Son düzenleme:
Paran yetiyorsa her zaman en iyisini almanın taraftarıyım.

@melandre

Selamlar,
Sisteminizi topladınız mı?
Ben de birebir benzer donanımlara bakınıyorum.
Sistem kullanımınızdaysa olumlu ve olumsuz deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

@melandre

Selamlar,
Sisteminizi topladınız mı?
Ben de birebir benzer donanımlara bakınıyorum.
Sistem kullanımınızdaysa olumlu ve olumsuz deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

Merhaba.

Evet sistemi 5 ay önce topladım. Donanımları şu şekilde belirledim;

• 7950X
  • MSI X670E Carbon
  • MSI Gaming X Trio 4080
  • G.Skill Trident Z5 EXPO 2x32
  • Arctic liq Freezer II 360mm
  • Samsung 980 Pro 1 TB SSD
  • FSP Hydro 1200W ATX3.0 güç kaynağı
  • Lian Li O11 dynamic EVO kasa
  • 7 adet Lian Li SL-Infinity fan

Sistemden gayet memnunum. Keşke şunu seçmeseydim dediğim bir parça olmadı.

Sistem toplayacağım zaman AM5 sistemlerde 6000MHz RAM'ler 4800MHz olarak çalışıyor demişlerdi. Ancak bende öyle bir sorun olmadı. EXPO'yu aktifleştirip 6000MHz ile kullanabiliyorum.

AM5 sistemin geç açılacağını da söylemişlerdi. Başlangıçta öyle oldu. Sistemi topladığım ilk zamanlar 1dkdan fazla sürede açılıyordu. Ancak bunun için BIOS'tan bir seçenek vardı(şu an hatırlayamadım, soracak olursan tekrar bakarım). O seçeneği aktifleştirdikten sonra 5-6 saniyede açılıyor sistem.

Tek sorun 7950X in çok ısınmasıydı. Renderlarda 95-98 derecelerde geziniyordu. Bunun için BIOS'tan işlemcinin TDP değerini biraz kıstım. Performansta çok bir kayıp olmamasına rağmen renderlarda en fazla 85 derecelerde geziyor. Zaten sistemi aldığım ilk günden beri de TDP değerini 1 kere kıstım daha sonra hiç değiştirmedim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…