7950X için DDR5 6000 MHz RAM yeterli olur mu?

salimerincik

Centipat
Daha fazla  
7950X için 2X 8 GB DDR5 6000 MHz RAM yeterli olacak mı? Malum DDR5 RAM'lar pahalı bir de çok fazla masraf yaptım.

Hız olarak en iyi 6000 MHz de çalışıyor. Daha fazlasına gerek yok ama GB konusuna gelirsek 2-3 yıla yetersiz gelir.

Hız olarak en iyi 6000 MHz de çalışıyor. Daha fazlasına gerek yok ama GB konusuna gelirsek 2-3 yıla yetersiz gelir.
6 7 aya onu 32 ve üstü yaparım zaten de şimdilik işlemci ve ekran kartımın performansını etkilemeyecekse idare edebilirim. ekran kartı da 3060 ti

Aynı şekilde bende DDR 5 ram aldım daha yeni 7950X için.

Bu modele bakabilirsin:

Yalnız şöyle bir problem olabilir, EXPO profilleri şuan düzgün çalışmıyor bazı buglar var anakartların BIOS'da, yani 6000 Mhz alamayabilirsin.

Sistemi toplayamadım daha vakit bulamadığım için o yüzden deneme şansım olmadı.

Bu arada anladığım kadarıyla güzel bir sistem toplamışsın sende benim gibi ama niye 3060 TI ?

3060 ti dan sonra kayda değer alınacak ekran kartları 3080 den başlıyordu onlarda 20 binden aşasıı değil. 3070 ti ın ise markaların kötü modelleri almak istemedim. bende terciğimi ms 3060 ti gaming x yaptm. 1, 2 yıla çok daha yüksek bir tercih yapmayı düşünüyorum

7900XTX ya da duruma göre 4080 düşünebilirsin şuan, beklerim bir nesil dersen en mantıklısını yapmışsın 3060 TI alarak ama Ferrari'nin yanında scooter gibi kalmış garibim

7900XTX ya da duruma göre 4080 düşünebilirsin şuan, beklerim bir nesil dersen en mantıklısını yapmışsın 3060 TI alarak ama Ferrari'nin yanında scooter gibi kalmış garibim
farkındayım evet ama bu sistemi toplayabilmem için çok masrafa girdim. işlemci fiyatına bir anakart ( prime x670e pro - 9 bin tl ) aldım sırf ileride sıkıntı çekmemek için. ama malesef bütçeyi zorladığımdan biraz ekran kartıdan tasarruf yaptım çünkü ekran kartı tek bir bileşen alınır satılır üst versiyonlarına kolay geçilir.

Güzel anakart almışsınız, bende X670E aldım ancak biraz tuzlu oldu modelden dolayı =)

Güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…