7950X için DDR5 6000 MHz RAM yeterli olur mu?

Hangi marka ve kaça aldınınız. Ben bunun satışını yapan 100 siteden birinde anca 8.500'e taksitle 9 bine bulup alabildim.

Merhaba sistem toplamaya başladım ben de 7950X ve RTX 3070 aldım. İşlemci ile render işleri yapacağım. Anakart hakkında hiçbir bilgim yok. Vatana filan gittiğimde B650 alma yazık edersin o işlemciye filan dediler nedenini tam açıklamadan. X670 serisinden al dediler. Farkı tam ne onu da anlamış değilim. Sürece yeni başlıyorum birkaç postta yazılarınızı gördüm. Nelere dikkat etmeliyim neler önerirsiniz?

Bütçe nedir? B650 anakart VRM'leri yeterli değil.

Bütçe nedir? B650 anakart VRM'leri yeterli değil.

Hocam net bir bütçem yok ama çok da aşmak istemiyorum kendimi çünkü dediğim gibi sadece işlemci ve ekran kartı satın aldım çok masrafım olacak. Sizlerin yönlendirmesi doğrultusunda bütçemi ayarlamak daha doğru geliyor. Dediğim gibi sistem toplamadan filan çok anlamıyorum. Mesela VRM demişsiniz ne olduğunu bilmiyorum baktım internetten yine de çok elzem bir şey mi anlayamadım ne olduğunu

Kısaca anakartın işlemciye elektrik veren bölümü 7950X de şimdilik en tepe AM5 işlemci olduğu için çok güç çekiyor. Bu anakart iyi olur.

Vatandaki arkadaşlar biraz abartmış. Fazladan M2 nvme slotlarına ve USB portlarına ihtiyacınız yoksa B650 tomahawk fazlasıyla yeterli olur 7950X için.

Hocam teşekkür ederim öncelikle ama özellikle ASUS almayi düşünüyorum. Önerilerinizi dikkatle bekliyorum.

Hocam teşekkür ederim öncelikle ama özellikle ASUS almayi düşünüyorum. Önerilerinizi dikkatle bekliyorum.

B650 de ASUS alt seviye kalıyor, en ucuz X670'i ise Prime modeli attığım Gigabyte'den kötü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam merhaba tekrardan biraz baktım uzun dönem kullanırım diye almışken iyisini alıyım diye ASUS ROG STRIX X670E-E aldım. Dedigim gibi ASUS istiyordum. Umarım iyi bir tercihte bulunmuşumdur. Teşekkür ettim yardımcı olduğun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…