7950X Ryujin 3 soğutma ile 94 derece oluyor

Bakır plakaya zarar verme ihtimalin yok denecek kadar az, pump-out ya da tam eşit şekilde baskı yapmıyor CPU'ya blok.

Bakır plakaya zarar verme ihtimalin yok denecek kadar az, pump-out ya da tam eşit şekilde baskı yapmıyor CPU'ya blok.
Öğle arasına çıkınca açıp bakıyorum Fotoğraf da çekeceğim, teşekkür ederim

Öğle arasına çıkınca açıp bakıyorum Fotoğraf da çekeceğim, teşekkür ederim
Hocam açtığımdaki hali ve macunu yenilemiş halim aşağıda, planın üzerine sürdüm direkt olarak işlemciye denk gelen kısma

Tam oturmasına dikkat ederek tekrar macunu yenileyip kapattım ve sonuç yine değişmedi

Dosya Ekleri

• IMG_0969.jpeg
    IMG_0969.jpeg
    167,7 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_0970.jpeg
    IMG_0970.jpeg
    130,8 KB · Görüntüleme: 31
  • IMG_0971.jpeg
    IMG_0971.jpeg
    126,3 KB · Görüntüleme: 32
  • 1.png
    1.png
    75 KB · Görüntüleme: 28
  • 2.png
    2.png
    53,6 KB · Görüntüleme: 28
  • 3.png
    3.png
    51,8 KB · Görüntüleme: 28
  • 4.png
    4.png
    53,5 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Curve Optimizer deneyebilirsin BIOS'tan.

Standart haliyle yük altında olmadan bu problemi çözmem gerekiyor, aklınıza başka bir şey geliyor mu?

Garip bir durum fark ettim bir şey ifade eder mi bilmiyorum, dün bilgisayarı kapatmadan önce BIOS'a girdim ve orada CPU sıcaklığı 50 derece yazıyordu normal çalışırken, sabah açtığımda direkt BIOS'a girdim ve 45 derece yazıyordu aşağıdaki kısımda, ama sıcaklığı izleyen soğutucunun sensörü 72 civarı gösteriyordu açar açmaz.

1720254643278.jpeg

Son düzenleme:
Bence test yazılımı sizin işlemcinin sensörünü sağlıklı okuyamıyor ve yanlış değer veriyor. Anakart değeri normal değer onu baz alın bence sorun yok. Hatta şunu deneyin. Test yazılımı ile 20dk tam yükte çalışsın ve ısınsın. Sonra testi bitirin ve hemen yeniden başlatın ve BIOS'tan sıcaklık değerine bakın bakalım kaç yazıyor.

Bence test yazılımı sizin işlemcinin sensörünü sağlıklı okuyamıyor ve yanlış değer veriyor. Anakart değeri normal değer onu baz alın bence sorun yok. Hatta şunu deneyin. Test yazılımı ile 20dk tam yükte çalışsın ve ısınsın. Sonra testi bitirin ve hemen yeniden başlatın ve BIOS'tan sıcaklık değerine bakın bakalım kaç yazıyor.

Yine 94 dereceye kadar test ettim ve hemen iptal edip 10 sn içinde BIOS'a girdim ama sıcaklık 55 yazıyordu CPU için ki bu da çok saçma, sıvı boruları da aman aman sıcak değildi

Biraz daha araştırınca keşfettiğim şu oldu ki,

AMD 7950X İŞLEMCİSİNİ 95 DERECEDE ÇALIŞMASINI NORMAL OLARAK GÖRÜYORMUŞ

Clock Speed'i 5 GHz'e ve Volt'u 1.05'e düşürünce işlemci 55 derecede çalışmaya başladı, güç tüketimi de çok azaldı.

Şu anda bu hız büyük oranda fark etmiyor oyunlarda/programlarda vs, ama sıcaklığın 80'den 55'e düşmesi inanılmaz iyi bence.

Son düzenleme:
Yine 94 dereceye kadar test ettim ve hemen iptal edip 10 sn içinde BIOS'a girdim ama sıcaklık 55 yazıyordu CPU için ki bu da çok saçma, sıvı boruları da aman aman sıcak değildi

Biraz daha araştırınca keşfettiğim şu oldu ki,

AMD 7950X İŞLEMCİSİNİ 95 DERECEDE ÇALIŞMASINI NORMAL OLARAK GÖRÜYORMUŞ

Clock Speed'i 5 GHz'e ve Volt'u 1.05'e düşürünce işlemci 55 derecede çalışmaya başladı, güç tüketimi de çok azaldı.

Şu anda bu hız büyük oranda fark etmiyor oyunlarda/programlarda vs, ama sıcaklığın 80'den 55'e düşmesi inanılmaz iyi bence.

ECO Mode kullanıyorlardı genelde o işlemcilerde. Demek ki bayağı iyi cevap veriyor düşük güç tüketimine.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı