8.000-10.000 TL 2K monitör önerisi

ulaslan0

Hectopat
Bu fiyat aralığında 2K monitör arıyorum. Renkler benim için önemli. Hikayeli oyunlar öncelikli. Görüntü kalitesi, renklerin canlılığı keyif versin istiyorum. Monitörlerden fazla anlamıyorum. Piyasadan da biraz uzak kaldım. Çok daha mantıklı tercih olur diyebileceğiniz bütçeyi 1-2K aşan monitörleri de değerlendirebilirim ama 10k öncelikli.

Biraz araştırdım şu anda bunu bulabildim. Mantıklı bir tercih olur mu?

24inç önerilerinize de açığım. Teşekkürler.

Eğitim indirimlerinden faydalanabiliyorsan 11K'ya iniyor.

Teşekkürler hocam bu monitörü de düşündüm ama flat istiyorum. Ama bu fiyat arasındaki en iyi 2 model bunlar gibi sanki, doğru mudur? Ayrıca VA paneli çok kaliteli olduğu söylense de videolarda pek beni tatmin etmedi nedense. Canlılık ve renk konusunda hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.

Açıkçası bütçeniz dahilinde hikayeli oyunlarda en iyi görüntü kalitesini G65B ile alırsınız. Kontrast değeri IPS'e nazaran fazla ve renk gamutu olarak aşağı kalır yanı yok.

Flat düşünüyorsanız eğer attığınız model ve ekstra olarak bunu öneririm.

Evet bunu da gördüm de görüntü kalitesi olarak Evnia'dan iyi midir acaba? Yanlış bakmadıysam 16,7 milyon renk sayısı var. Parlaklık açısından 400 nit'miş. Evnia 300 nit. Dediğim gibi fazla anlamıyorum. Evnia daha iyi derseniz onu tercih edeceğim.

@ulaslan0
AOC'un parlaklık değeri daha fazla. Evnia'nın kontrastı. Görüntü kalitesi anlamında pek farkları yok. Burada tercih tasarıma kalıyor.

Ben şahsen Evnia'yı alırdım tasarımından dolayı.

Video ya bakarak monitör seçmek mantıksız. Kameradan kameraya göre sonuç değişebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
@ulaslan0
AOC'un parlaklık değeri daha fazla. Evnia'nın kontrastı. Görüntü kalitesi anlamında pek farkları yok. Burada tercih tasarıma kalıyor.

Ben şahsen Evnia'yı alırdım tasarımından dolayı.
Teşekkürler. Peki renk sayısının 1,07 milyar değil de 16,7 milyon olması, benim önceliklerime göre sıkıntı bir durum değil mi? Yani demek istediğim 16,7 milyon renk sayısına sahip olması görüntü kalitesinin bariz bir şekilde kötü olduğu anlamına gelmez mi?

Video ya bakarak monitör seçmek mantıksız. Kameradan kameraya göre sonuç değişebilir.
Eki Görüntüle 2598939Eki Görüntüle 2598940Eki Görüntüle 2598941Eki Görüntüle 2598942
Tabii hocam durum öyle. Bu monitörün görüntü kalitesi kesinlikle keyif veriyor diyorsunuz ama değil mi? Görüntü kalitesi gerçekten önemli benim için. Hikayeli oyunlarda keyifsiz bir deneyim yaşamak istemiyorum.

Monitör de görüntüye en çok etkiden şeyler kontrast oranı, renk gamutu ve parlaklık. Bu monitör üç alanda da oldukça iyi performans gösteriyor.

Va olmasına takılan küçük bir kitle var, bu kadar takılıyorsanız IPS alın.

Ben kendi adıma G65B den şaşmam.

HDR kullanmayacaksanız renk sayısının pek önemi yok. Bütçenizdeki hiçbir monitörde gerçek HDR deneyimi sunamıyor.

Parlaklık, kontrast değeri ve renk gamutu öncelik kriterleriniz. Bunu da en iyi şekilde sunan G65B. Ardından AOC ve Philips geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…