8.000 TL monitör dahil sistem önerisi

elves272

Femtopat
Geçen yıl 5700XT ile 3600X içeren bir sistem dizip sistemimi yenilemek istiyordum. Kısmet olmadı bu yıl yeni kartlar ve işlemciler çıktı. Kur yüksek ben 2K oyunculuk için bu kurdan dolayı çekimserim. Bütçem monitör dahil 8000₺ civarı. Ekstradan koltuk da almak istiyorum 1000 civarı ona ayırdım. Toplamda 9000 gibi bir bütçem var.
Sizce 1080P Full grafik MMORPG oyunları oynayabilmem için en uygun sistem ne olur?

Çok teşekkür ediyorum AMD işlemcili bir sistem olsa diyorum ama SSD yerine m2 kaliteli bir power olmalı.
Ekran kartı ve monitör fena durmuyor. Kasada baya ferahmış

Çok teşekkür ediyorum AMD işlemcili bir sistem olsa diyorum ama SSD yerine M.2 kaliteli bir Power olmalı.
Ekran kartı ve monitör fena durmuyor. Kasada bayağı ferahmış.

Power gaywt iyi M.2 SSD bütçr 10K üstü alınmalı çünkü pahalı. i5 10400F daha iyi bir CPU Ryzen 3700'e göre.

Power gaywt iyi M.2 SSD bütçr 10K üstü alınmalı çünkü pahalı. i5 10400F daha iyi bir CPU Ryzen 3700'e göre.
Malum MMORPG bağımlılık yapıyor en ağırını oynasam 100GB yer kaplar 100GB'da sisteme gitse 500GB yeterli olur ayrıca 4 adet hard disk var yedek olarak kullanırım SSD yerine direk M2'ye geçeyim diyorum. Gigabayt'ın oyunlar için okuma hızı 970evodan bile hızlı M2 SSD'sine bakıyordum fiyat 800'den 1600e çıkıp iniyor bir haftada %100 değişiyor.

CPU olarak 10400F Gayet iyi tabi biz 1080P oyunculuk istiyoruz eğer bütçe yeterli ise doğru ekipmanlara yatırım yaparak 2k ve belki direk 4K için 3-4 yıla mutlaka geçerim hazırlık yaparım diyorum bu noktada;
Doğru ekipman olarak PSU hem bu sistemin hem de gelecekte kurabileceğim sistemimde yer veririm malum çok bir gelişme olmuyor, daha sonrasında geniş ve ferah kasa mutlaka uzun yıllar kullanılır. Şuanda sıvı soğutucu v.s. çok uzağız ama destekliyor olsa 3-4 seneye kurulacak yeni sistemde yer alır. Bundan sonra malum monitörler 2K destekliyor fakat biz ekran kartı alamıyoruz 24" veya 27" monitör olabilir ise 2K ya hazırlık olur daha sonra M2 gelecek sistemde yedek olarak yer alabilir fakat başta ekran kartı sonrada işlemci ve anakart 3-4 yılda bir yeni teknoloji ile güncellenecek. Son olarak hem amd sistem istediğim için hemde ileriye yatırım olur diyerek 3600mghz dual ram olursa upgrade sisteminde yer alabilir.
Biliyorum para en çok ekran kartına işlemciye verilir ama mantık olarak 2k'ya çıkamıyor isem direk 4k veya olmadı 2kda yüksek hz ve fps ile yer alabilecek isek 3-4 yıl içerisinde değişecek en başta işlemciye sonra ekran kartına aşırı abanmıyayım diyorum.
Kafamdaki senaryoya göre iyi bir kule tipi soğutucu güncellenecek amd işlemcilerde 2. bir sistem düzecek olmamda kullanılabilir parça olacaktır.
Sistem amd olsun ama ekran kartı olarak emin değilim.

1080P için Intel daha iyi Single Core daha yüksek.

1080P için Intel daha iyi Single Core daha yüksek.
Evet bunu duymuştum yinede OC yapmamız lazım OC destekleyen bir intel anakart b450 amd ana karta göre çok pahalı değil mi?
Bütçem bu zamana kadar hep kısıtlı olduğu için uyguncu AMD'yi iyi biliyorum intele hiç yaklaşmadım fakat şimdi okul bitip işe girdiğim için bütçem 3 seneye devrinin en üstlerine yakın bir sisteme yeterli olacaktır. Bunu bilerek 3 yıllık bir sitem ile 1080P belki düşük ayarlarda 2K ile idare edeyim diyorum.
İntel işlemci tercih edelim dediğimizde stok soğutucu yeterli olacak mıdır? Mesela 1 hafta aralıksız açık kalacak, bu arada iyi bir power en çokta bu aralıksız çalışmaktan dolayı şart tüm sistemi riske atmayalım seasonic sana çare olur demişlerdi.
1080p için başka tavsiyesi olan yok mu acaba?
M2 ssd 500GB olsun
RAM 16GB bunu beğendim
1080P için en ideal kart hangisi ise onu istiyorum 2K için yeterli olmayacak bütçem.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…