8.1 embedded'den Windows 10 yükseltme

Emir Ercan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar.

Şu anki sistemimde mevcut olan 8.1 embedded industrial sürümünü kullanmaktayım. Üniversitem Microsoft İmagine ortalıklığından dolayı windows 10 lisansını ücretsiz olarak elde edebiliyorum.

Mevcut işletim sistemimden memnunum fakat Recep ve Ali hocamızın da dediği gibi en güncel sürüm her zaman en iyi performansı sunar diyerek lisansa ulaşma fırsatımı değerlendirdim.

Sizlere 2 sorum var.

1) Mevcut işletim sistemimin üzerine windows 10 imaj dosyasını çalıştırdığımda direk yükseltme gerçekleştirebilir miyim? Yoksa embedded sürümü olduğu için formatlayıp temiz kurulum mu yapmam gerekiyor? Daha yeni formatladığım için yükseltme oluyorsa benim için çok daha rahat olur.

2) Windows 10 Edu ve windows 10 multiple editions diye 2 seçeneğim var. Hangisini seçmeliyim, neden? Kendi şahsi oyun bilgisayarıma kuracağımı ve herhangi bir akedemik amacı olmadan şahsi kullanım için yükleyeceğimide belirtmemde fayda var.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Saygılar. İyi forumlar dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
En sağlıklısı herzaman temiz kurulum yapmanızdır zaten çok sürmez kurulması usb 3.0 bağlantısından ssd ye kurarsanız 5 dk gibi bir zamanınızı alıcak. Madem win10 için imkanınız var hiç düşünmeden geçin dx12 den faydalanın oyunlarda. Bende 8.1 pro embended kullanıyorum win 10 lisansına erişim sağlayamadım şuan için. Gazi üniversitesinde okuyup win 10 lisansa erişebilen varsa bilgi verirse sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…