Merhaba, fotoğrafçılık ve düğün sektöründe çalışmaktayım. Malumunuz teknoloji ilerledi, çekim kayıt kaliteleri arttı buna bağlı olarak dosya boyutları da aldı başını gidiyor. Bunu aktarmak, saklamak çok büyük dert. 8-10-12 TB civarlarında, fakat öncelik veri güvenliği, stabilizesi ve veriye hızlı bir biçimde ulaşmak. Biraz araştırdım da Toshiba N300 serisi bu konuda üste geçmiş gibi görünüyor. Western ve Seagate zaman zaman başım ağrıttı. Çökmeler, kafa vurmalar ve veri kayıpları, garantiye gönderip sağlam diye gelmeleri vs. Bu markalar artık piyasa olmuş ve kullanıcı kandırmaya başlamışlar sanırım. Bozuk gelen HDD'leri bile oldu bana. Tamir edilip yeniden piyasaya sürülen ürünler de mevcut sanırım.
Bana hangi marka ve model önerirsiniz?
Önceliğiniz veri güvenliği olduğu için buradan RAID sistemini incelemenizi tavsiye ederim.
Daha sonrası için extrenal hard disk olarak Ethernet portlu olanları öneririm.
Önceliğiniz veri güvenliği olduğu için buradan RAID sistemini incelemenizi tavsiye ederim.
Daha sonrası için extrenal hard disk olarak Ethernet portlu olanları öneririm.
Dahili olarak sürekli sitemde durması lazım. Kolay erişim lazım, ofis dar, meydanda çok fazla harici var zaten hocam. O sabit kasada duracak. Yedeklerini hariciye alacağım tekrardan.
Dahili olarak sürekli sitemde durması lazım. Kolay erişim lazım, ofis dar, meydanda çok fazla harici var zaten hocam. O sabit kasada duracak. Yedeklerini hariciye alacağım tekrardan.
Yedek almak için kullandığınız harici diskleri Ethernet ile bağlamanızdan söz etmiştim tabii bu sizin takdiriniz.
RAID olduğu zaman ek harici diske ihtiyacınız kalmıyor aynı anda 2 veya daha fazla diske yazılıyor bu sayede yerinizde ferahlamış olacaktır.
Yedek almak için kullandığınız harici diskleri Ethernet ile bağlamanızdan söz etmiştim tabii bu sizin takdiriniz.
RAID olduğu zaman ek harici diske ihtiyacınız kalmıyor aynı anda 2 veya daha fazla diske yazılıyor bu sayede yerinizde ferahlamış olacaktır.