8+4 CPU Anakart için PSU önerisi

DIABLO36

Kilopat
Merhabalar, ROG STRIX B550-E GAMING anakartı sipariş verdim ve ürün elime ulaştı. 5600X işlemciler stoklara girdiği zaman satın alacağım ve kullanmak istiyorum. FPS Hydro 700W 80+ Bronze PSU'ya sahibim. 8 CPU girişi bulunuyor. +4 CPU pin girişini takmadan mevcut PSU sistemi çalıştırır mı? Bir de işlemciyi 4.6 veya 4.7 gibi bir hızlarda kullanmak istiyorum, bu bağlamda sadece 8 pin sorun yaşatır mı?

Eğer sorun yaşatır ise, 8+4 pin girişli bir PSU önerebilir misiniz? Elimdeki mevcut PSU'yu satıp, ihtiyaç halinde önereceğiniz PSU'yu almak istiyorum. Bütçem 1000-1350 arası. Gold sertifikalı PSU var ise de sevinirim.
Sistemin geri kalan parçaları:
RTX 2060 Super (RTX 3070 veya 3080 ile güncellenebilir)
5600X
16 GB 3200 MHz RAM
B550'e Gaming
Ek olarak sisteme sıvı soğutmayı da PSU sorun yaşatır ve masraf çıkartır ise bir sonraki ay alacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 pinle sisteminizi sorunsuz çalıştırabilirsiniz. OC yapmak gibi bir niyetiniz var ise o zaman 8+4 pinin de takılı olması gerekir. Zaten +4 pinin amacı da budur. Belirttiğiniz bütçe ile de Corsair RM750, bulabilirseniz Seasonic Focus Plus 750W gibi modeller alabilirsiniz. Bu PSU'lar full modüler yapıda olduğu için ihtiyacınız olan kablo da kutudan çıkacaktır.

4.6 veya 4.7 GHz gibi frekanslarda stabil çalışmasını istiyorum, bu yüzden belirtilen 4 pinin de bağlı olması gerekiyor yani, doğru mu anladım? RTX 3070-3080 ile 750W Gold PSU yeterli olur mu? 850W bakmama gerek var mı? Çünkü ekran kartımı 3070 Ti veya 3080 Ti gibi ekran kartları ile değişmek istiyorum, Ocak ayında çıkacağı sızıntılar var. 3070-3080 Olarak baz aldım güç konusu için.

Dediğim gibi standart kullanımda 8 pin yeterlidir ancak OC yapacaksanız anakartın yeterli gücü alabilmesi için +4 pinin de takılı olması gerekir. 750W yeterli olur. Nvidia'nın söylemine göre 3070 için 650W, 3080 için 750W PSU öneriliyor. İleriye dönük olmasını istiyorsanız 850W tercih edebilirsiniz. Ti modelleri için bilgim yok malesef.

İşlemciyi 4.6 veya 4.7 GHz ayarlarında kullanmak istiyorum, biraz O.C yapmış olacağım. 850W daha mı uzun ömürlü ve ileriye yönelik olur? 850W almaya daha sıcak bakıyorum ama fiyat farkı çok mu fazladır?

Bütçe konusunda kendinizi zorlamayacaksanız ve ilerde sistem güncellemesi yaptığınızda yeniden güç kaynağı almak istemiyorsanız 850W veya üzeri daha iyi bir yatırım olacaktır. Ayrıca alacağınız markanın (full modülere göre konuşuyorum) 750W'lık modeline göre %50'ye yakın fiyat farkı bulunabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…