Çözüldü 8+4 CPU girişi olan TUF B660M anakarta 8+8 bağlamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

burak2020

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, ASUS TUF B660M Plus anakartım var CPU güç girişi belirttiğim gibi 8+4. Benim PSU da ise çıkış olarak 2 farklı 8 pin bulunmakta. Benim bunlardan bir tanesini kullanmam yeterli midir? Yoksa ikinci kabloyu 4+4 şeklinde kullanarak 2. CPU çıkışından 4pini bağlamalı mıyım? Herhangi bir zarar görür mü anakartım?

Çözüm
CPU güç beslemesi 4+4 olan. 6+2 olanlar ise ekran kartı için. 2 adet 4+4 varsa olur. Yoksa dönüştürücü de alabilirsiniz.
CPU güç beslemesi 4+4 olan. 6+2 olanlar ise ekran kartı için. 2 adet 4+4 varsa olur. Yoksa dönüştürücü de alabilirsiniz.

Çözüm
8+8 olarak bağladığınızda zaten bir dörtlü kısım boşta kalacak yani siz yine 8+4 takmış gibi olacaksınız. Doğru kabloları taktığınız sürece sorun yok.
Tam olarak dediğiniz gibi yaptım ikinci CPU kablosunu ikiye bölerek 4 olarak taktım anladığım kadarıyla bir problem yok çok teşekkürler.

Bu durumda sıkıntı olmaz. 6+2 pin olanları kullanmayın.

Tamamdır hocam. Sıkıntı olmaz. Hayırlı olsun.

@UluErdem25 8+4 olarak uymaz fakat sadece 8 olarak uyabilir. Bu da yapılmaması gerekir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı