8 + 4 GB RAM Dual Çalışır mı?

Makaleler
4
Daha fazla  
8 GB 2400 MHz CL15 Ripjaws bir RAM'im bulunmakta. AAA ve bazı oyunlarda 8 GB RAM'in yetmediğini gördüm ve droplara sebebiyet verdiğini öğrendim. Ayrıca Dual çalışan RAM'lerin daha performanslı olduğunu biliyorum ve bazı Benchmarklara bakarsak aksiyon anında 10-15 FPS fark ettiğini gördüm. 4 GB 2400 MHz CL16 Corsair bir RAM buldum 2. el olarak. Fiyatı gayet makul geldi. Sorum bu RAM'ler sıkıntısız Dual olarak çalışır mı? CL sorun olur derseniz Ripjaws RAM'im 2133 MHZ'de CL16 olarak çalışmakta. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'lerin dual çalışması için CL, GB, MHz değerlerinin aynı olması gerekiyor. O yüzden kit olarak almak en mantıklısı. Benim RAM'leri ayrı ama aynı zamanda aynı yerden aldığım için part numarası bile aynı. :)

Part numarasını yazarsan en uygun olanı bulabiliriz.
Başlıksız-1.jpg

Yanlış Bilgilendirme!
4 GB RAM ile 8 GB RAM Dual Chanel çalışmaz. RAM'ler tamamen aynı olmalı.

Flex Mod ile 4 GB RAM ile 8 GB RAM Dual Channel ile çalışabilir.
Eki Görüntüle 352622

Farklı kapasitelerdeki RAM'ler uygun slota takıldığı zaman; yüksek kapasiteli RAM, düşük kapasiteli RAM kadar kısmı ile beraber dual çalışır. Yüksek kapasiteli RAM'den kalan kısım ise başka bir bellek gibi tek kanal olarak atanır. Teorik olarak çift kanal olmasında bir sorun yok. Performans artışı konusunda ise elimde veri yok ama Intel'in verdiği bilgiler bunlardır.

Kaynak

Son düzenleme:
flex mod.jpg

Farklı kapasitelerdeki RAM'ler uygun slota takıldığı zaman; yüksek kapasiteli RAM, düşük kapasiteli RAM kadar kısmı ile beraber dual çalışır. Yüksek kapasiteli RAM'den kalan kısım ise başka bir bellek gibi tek kanal olarak atanır. Teorik olarak çift kanal olmasında bir sorun yok. Performans artışı konusunda ise elimde veri yok ama Intel'in verdiği bilgiler bunlardır.

Kaynak

Eki Görüntüle 352622

Kaynak
Yani yukarda ki örnekte bazı durumlarda 2GB çift kanal olarak çalışıyor?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı