8+4 GB RAM Takılabilir mi?

Daha fazla  
Arkadaşlar 1 tane GSkill 8GB DDR4 2400MHz CL15 RAM belleğim var, yanına 1 tane daha GSkill 4GB DDR4 2400MHz CL15 RAM taksam sıkıntı çıkar mı? RAM bellek konularına pek hakim değilim, dual channel vb. şeylere. Yoksa 2x8 takmak kapasite dışında bir yararı olacak bir şey mi?

Aynı CL ve MHZ değerlerine sahip ve aynı marka RAM takıcaksınız. 4GB eklemenizde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır 12GB RAM'iniz olur. Anakartınız imzanıdakiyse eğer 16'ya çıkarın destekliyor :)

Son düzenleme:
Aynı CL ve MHZ değerlerine sahip ve aynı marka RAM takıcaksınız. 4GB eklemenizde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır tertemiz 12GB RAM'iniz olur. Anakartınız imzanıdakiyse eğer 16'ya çıkarabilirsiniz destekliyor :)
Hocam benimde kingston 2133 mhz 8 gb ram'im var. Bunun 4'lüğünü aynı mhz olarak bulsam takabilir miyim?

Aynı CL ve MHZ değerlerine sahip ve aynı marka RAM takıcaksınız. 4GB eklemenizde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır tertemiz 12GB RAM'iniz olur. Anakartınız imzanıdakiyse eğer 16'ya çıkarabilirsiniz destekliyor :)
Bilgisayarlar bakımından bilgisiz biri değilim, takabileceğimide biliyorum aslında ama yinede sorayım dedim sonuçta 230 lira civarı para az değil.

Sistemim
İ3 8100 \\ Sapphire RX 580 8GB Nitro+ \\ MSİ Z370A-PRO \\8GB DDR4 2400mhz RAM \\120 GB SSD + 1TB HDD \\ 450W 80+ PSU \\ PowerBoost VK-G1011S \\ 22 inch - 60hz Samsung Monitör

12GB RAM günümüz oyunlarında yeterli gelecektir diye düşünüyorum, aralarında 150 lira civarı fark var.

Hocam benimde kingston 2133 mhz 8 gb ram'im var. Bunun 4'lüğünü aynı mhz olarak bulsam takabilir miyim?

Takabilirsiniz mühim olan MHZ fakat CL değeri de aynı bir ram bulursanız çok daha stabil ve sağlıklı olur. Yalnız DDR3'se yapın DDR4'te çok stabil olmuyor pek sağlıklı değil.

Bilgisayarlar bakımından bilgisiz biri değilim, takabileceğimide biliyorum aslında ama yinede sorayım dedim sonuçta 230 lira civarı para az değil.

Sistemim
İ3 8100 \\ Sapphire RX 580 8GB Nitro+ \\ MSİ Z370A-PRO \\8GB DDR4 2400mhz RAM \\120 GB SSD + 1TB HDD \\ 450W 80+ PSU \\ PowerBoost VK-G1011S \\ 22 inch - 60hz Samsung Monitör

12GB RAM günümüz oyunlarında yeterli gelecektir diye düşünüyorum, aralarında 150 lira civarı fark var.

12GB RAM yeterli fakat DDR4 12GB RAM'ler dengesiz olabiliyor bu riski almamak için eğer 150 lira fark varsa almışken 16 tercih edin derim hem ileriye dönük hem de daha kullanışlı olur hemde tam bir kit yapmış olursunuz.

Ben kullanıyorum. Üstelik farklı markalar ama diğer her şeyi aynı.
Screenshot_2.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı