8+4 pin anakart güç girişine doğru kabloyu mu takıyorum?

phenex

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,
Anakartta 24 pin güç girişinin dışında ayriyeten kartın sol üstünde 8+4 giriş var. PSU içerisinden çıkan ve klavuzunda eps olarak geçen 2 adet 8 (4+4) pin kabloların burası için olduğunu düşünüyorum. Bu kabloların üzerinde CPU yazıyor. Anakarttaki bahsettiğim 8+4 girişe bu kablolar mı takılacak? Bir tane 8 pini taktım fakat diğer 4 pine elimdeki kablonun yarım 4 pinini takınca diğer yarım 4'lü boşta kalıyor ve kablo çok kalın olduğundan saçma bir görüntü oluyor. Yanlış bir durum mu var acaba? İlk kez bilgisayar toplayıp kuruyorum. Teknik konulara uzağım.
Anakarttaki bahsettiğim giriş yerinin görseli;

Bendeki kablo;

Ayrıca bir başka sorum da şu olacak ekran kartımda 3 adet 8 pin girişi var. Bendeki kabloların şekli görseldeki şekilde; bu pcle kablosundan 3 adet var. 3 adeti de çıkarıp ekran kartına takarak 3'ününde yanında ayrılan eki boşta mı sallandırmalıyım yoksa görseldeki şekilde olan gibi tek bir kabloyu ekran kartındaki 2 girişe takıp, kalan son girişe de diğer bir pcle kablosu takarak onun yanındaki ayrılan -boşta kalan- 8 pini mi boşta sallandırmalıyım. Anlatmak istediğimi umarım anlatabilmişimdir. Beni kablo karışıklığı görüntüsü biraz rahatsız ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…