8+4 RAM Dual Channel sayılır mı?

firatttrta

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bende laptop var. 4 GB RAM vardı 12 GB yaptım, 8 GB ekledim. Birine sordum bu 4+8 tam Dual channel değilmiş ve 8+8 olsa ekran kartı (UHD620) daha iyi performans gösterirmiş. Sizce doğru mu? 16 yapmaya gerek var mı?

Son düzenleme:
Stabillik için dual channel yapılacak ramlerin aynı marka, aynı Mhz değeri ve aynı kapasitede olması daha iyi olur. Öbür türlü performans, sistemsel sorunlar yaşayabilirsiniz.

Stabilizasyon için Dual channel yapılacak RAM'lerin aynı marka, aynı MHz değeri ve aynı kapasitede olması daha iyi olur. Öbür türlü performans, sistemsel sorunlar yaşayabilirsiniz.

Tamamdır ben CPU-Z indirip hangi marka ve CL değerine bakayım MHz 2666 RAM boyutu 8 GB bunları biliyorum buna göre uygun bir 8 GB DDR4 RAM alacağım teşekkür ederim. Peki oyunda gözle görülür bir FPS artışı olur mu?

Tamamdır ben CPU-Z indirip hangi marka ve CL değerine bakayım MHz 2666 RAM boyutu 8 GB bunları biliyorum buna göre uygun bir 8 GB DDR4 RAM alacağım teşekkür ederim. Peki oyunda gözle görülür bir FPS artışı olur mu?
E tabii ki de, ram kapasitesi artacağı için haliyle oyunlarda bir fps artışı da olacaktır.

Tamamdır çok teşekkür ederim benim laptop biraz eski o yüzden en azından Valorant'ı kasmadan oynatması için geliştirme seçenekleri arıyorum. i3 10110U ne kadar oynatamasada deniyorum.
Rica ederim hocam. Anlayabiliyorum fakat ileride yeni bir tane alma durumunuz var ise eskisini geliştirmek üzerine gitmek yerine yeni bir taneye bu parayı ayırmak daha iyi olabilir. Fakat böyle bir imkan yoksa maalesef seçenek de belli.

Rica ederim hocam. Anlayabiliyorum fakat ileride yeni bir tane alma durumunuz var ise eskisini geliştirmek üzerine gitmek yerine yeni bir taneye bu parayı ayırmak daha iyi olabilir. Fakat böyle bir imkan yoksa maalesef seçenek de belli.

Evet haklısınız ama suanlık benim yüklü yani 10.000 üstü ne kadar yüklü sayılıyorsa para koyamam bu yüzden elimde olan bilgisayarla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Mesela ben 5 5600X ve idarelik RX 580 toplamak istiyorum kâğıt üzerinde topladım 14.500-15.000 tutuyor herkes darboğaz yapar diyor haklılar fakat suanlık RX 580 bile benim ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyorum hem de işlemci ve anakart iyi olduğu için geliştirmeyede çok açık. Ayrıca ekran kartı dışında her şey 0

Şu an cihazda 4+8 GB RAM var doğru mu? Biraz karışık anlatmışsınız. Eğer öyleyse 4+4 GB Dual çalışır 8 GB'lık bellekten geriye kalan 4 GB da Single olarak çalışır.

Evet 4+8 GB var anladım yani tam Dual channel değil anladım teşekkür ederim. Ayrıca markasına CL değerlerine falan bakıp 8 GB RAM alsam i3 10110U ile Valorant'ta sizce gözle görülür bir FPS artışı olur mu? Bu arada özür dilerim fark etmemişim 8+12 yazmışım 4+8 olacak o düzelttim haklısınız.

Son düzenleme:
Evet 4+8 GB var anladım yani tam Dual channel değil anladım teşekkür ederim. Ayrıca markasına CL değerlerine falan bakıp 8 GB RAM alsam i3 10110U ile Valorant'ta sizce gözle görülür bir FPS artışı olur mu? Bu arada özür dilerim fark etmemişim 8+12 yazmışım 4+8 olacak o düzelttim haklısınız.

Evet fark olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı