8+8+6 güç kablosu nasıl takılmalı?

Katılım
21 Aralık 2015
Mesajlar
4.842
Makaleler
4
Çözümler
23
Yer
Mersin
Şu anki kartım güç kaynağından gelen tek kablo ile 8+6 olarak güç almakta. Yakın zamanda alacağım kart ise 8+8+6 güç girişine sahip olduğundan güç kaynağına 2. güç kablosu takmam gerekecek. 2. kablo direkt 8 olarak mı yoksa ilki 8+8 ve ikinci de 6 olarak mı takılmalı? Yani herhangi bir sıralama var mıdır?
IMG_20240621_172121.jpg
 
Son düzenleme:
8'i tek kablodan, 8+6'yi tek kablodan cek. 8+8'den gecen guc 8+6'dan gecen guce kiyasla daha yuksek oldugu icin 8+6 ve 8 seklinde bolmek daha mantikli. Kablo basina dusen gucu dengeli dagitmak daha dogru olur.
 
8'i tek kablodan, 8+6'yi tek kablodan cek. 8+8'den gecen guc 8+6'dan gecen guce kiyasla daha yuksek oldugu icin 8+6 ve 8 seklinde bolmek daha mantikli. Kablo basina dusen gucu dengeli dagitmak daha dogru olur.
IMG_20240622_114826.jpg

MSI'dan 1 tane güç kablosu istedim bakalım gönderirlerse 3 ayrı kablo olarak takarım. Gerçi başka kablo da muhtemelen uyar da hiç uğraşmazsam 8+6 ve 8 olarak takarım.

Bir kablonun 8 pin soketini en sağa, 6 pin ucunu en sola takın, diğer kablonunda tek 8 pin soketini ortaya takın.
Bundaki maksat ne olabilir?
 
Normalde mühendisler 3 ayrı kablodan 3 sokete birer bağlantı yapılması gerektiğini söylüyor, siz 2 kablo kullanacağınızı söylediğiniz için, size bu durumda en güvenli bağlantı şeklini söylüyorum.
Tamamdır teşekkür ediyorum. Hele bir kartı alayım da 3. kablo olmazsa belirttiğin şekilde takarım.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı