Arkadaşlar sistemimde MSI'ın Pro B650M-A Wi-Fi anakartını almayı planlıyorum ama şu anki anakartımda tek 8 pin CPU Power var fakat bu anakarta 8+8. tek 8 pin takarak anakartı kullanabilir miyim? Almayı planladıgım işlemci R5 7600.
Çoğu anakartta ilk 8 pin gerekli, diğer 8 veya 4 pin opsiyonel olur. Tek 8 pin 200 küsür W verebileceği için 7600 ile sorunsuz kullanabiliyor olman lazım.
Kullanırsın problem olmaz , 8+8 tepe model cpular için tavsiye ediliyor ama anakart sana izin veriyorsa ve PSU imkan veriyorsa 8+8 bağlamanı tavsiye ederim, güç kablolara dağılmış oluyor.
şuan için hazırda 3070 im var ileride upgrade ettiğimde ne alabilirim diye sormuştum cünkü beni bi süre götürebilecek güçte bi cpu ya upgrade etmek istiyorum
şuan için hazırda 3070 im var ileride upgrade ettiğimde ne alabilirim diye sormuştum cünkü beni bi süre götürebilecek güçte bi cpu ya upgrade etmek istiyorum
Anladım dostum, birden fazla parametre oluşuyor ama o durumda, AM4 AM5 upgrade mi yapıyorsun , mevcut cpu soğutucun ne, ne zaman upgrade yapacaksın, o zaman ki fiyatları ne olur, gpu bütçen ne/ne olacak hepsi birbirine bağlı yani. Fikir paylaşırız sen nasıl ilerlemek istediğini detaylandırırsan.