8+8 pin CPU çıkışlı PSU önerisi

Makaleler
1
Daha fazla  
İleriye yönelik bir AM5 sistem toplamak istiyorum. Diğer işlemcilere göre güç tüketimi az olur diye düşünüp tek 8pin CPU High Power Performance Gold 600W almıştım:

Almayı düşündüğüm ana kartta da 8pin vardı fakat biraz daha iyi anakartlara baktığımda 8+4 pin veya 8+8pin CPU Power istediğini gördüm.

Şu kart 8+4 istiyor

Bu da 8+8 istiyor

Bu anakartları besleyebilecek bir PSU önerebilir misiniz?

Sizce böyle anakartlara gerek var mı? Ryzen 7000'in güç tüketimi zaten düşük diye düşünüp tek güç beslemeli şu anakartı da alabilirim ama ileriye yönelik olur mu emin değilim. Bu kart 7950X'i kaldırır mı örneğin, yeni çıkacak işlemcileri de kaldırır mı?

Tüm pinleri doldurmana gerek yok ki kullanacağın işlemci ne ?

Corsair RM850X kutusu içinden 8+8 CPU kablosu çıkıyor gayet kaliteli bir ürün alabilirsin.
En önemli şeyi yazmayı unutmuşum. Kasa biraz ufak olduğu için üst seviye ekran kartı kullanamayacağım. En fazla 700W ihtiyacım olur diye düşünüyorum. 600-700W arası PSU'lara bakıyorum.

Tüm pinleri doldurmana gerek yok ki kullanacağın işlemci ne ?
Şu an 7600X düşünüyorum daha almadım işlemci, anakart, ram ama sistem ileriye yönelik olsun istiyorum. 7950X veya yeni çıkacak AM5'leri de desteklesin. Ona göre bir anakart ve psu bakmak daha mantıklı geliyor.

Tüm pinler doldurmadan sistem kesin çalışıyor mu? Yani 8+8 pin anakart alıp tek 8 taksam kesin çalışır mı? Anakart üreticileri anakartı 8+8 besleyecek şekilde tasarlamış olamazlar mı? MSI'ın kullanma kılavuzunda ikisini de takın yazıyor.

Ünlem koyup tüm bağlantıları güvenilir şekilde yaptığınızdan emin olun demişler. Tek 8 pin ile de çalışır mı, stabil olur mu?

7950x'e bile stok ayarlarda 8 pin yeterli. 8 pin eps 200W'den fazla verebiliyor oc yapmadığınız sürece 8 pin doldursanız yine yeter. Tüm pinleri doldurmadan kesin çalışır diğer 8 pin paralel bağlantı oluyor seri bağlantı değil 4 pin bile taksanız çalışır.

Yeni psu almadan eskisiyle deneyin bence bi.

Yeni sistem topluyorum, PSU geldi ama daha kutusu bile açmadım. İade edip birden fazla CPU çıkışı olan PSU almaya değer mi diye düşünüyorum.

Buna denk çoklu CPU güç çıkışı olan model var mı acaba?

Alabiliyorsan sharkoon ss coolzero çek rahat et. Modüler psu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…