8+8 pin CPU girişli anakartı tek 8 pin ile kullanmak

ahmttr

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, yeni bir anakart alacağım ve CPU Power girişinde 8+8 pin girişi var ama kullandığım PSU'da sadece tek 8 pinlik kablo var.

i5 12400F ile kullanacağım tek 8 pin ile bağlasam bu işlemciyi tam performansta kullanabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Bazı sistem toplama videoları izledim 16 pin ile bağlıyorlar aynı işlemciyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU'da değiştirmelisin ya da 8+8 pin çözüm bulmalısın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü alırsınız. Tam performansı ile kullanmanız mümkün gözükmüyor. Aniden kapanma gibi olaylara da sarkabilir. Gerek yok. İyi bir güç kaynağı alın işlemcinizi tam performansı ile rahatça kullanın. Ya da AMD sistem toplayın aynı klasmandaki yeni nesil işlemcilerinin TDP değerleri daha düşük olabiliyor. Pin girişlerine yine de bakın. Ancak sistemi güç kaynağına göre toplamak çok saçma. Bir Power Supply satın alın.

İlginç, bu olmaz neye göre deniliyor acaba? 12400F çoklu çekirdek, yük limiti kapalı, tam yükte 130W civarı güç harcıyor, 8 pin EPS bağlantısı ise 235W gücü sürekli ve sağlıklı şekilde iletebilir.

PSU modeli : Thermaltake thoughpower gf1 750w pek kötü sayılmaz aslında pin girişlerinde 8 pin daha varmı bilmiyorum. Ama tek 8 pin yeterli olabilir de tam emin değilim.

130w yüksek ben maksimum 80w falan gördüm.

PSU modeli : Thermaltake thoughpower gf1 750w pek kötü sayılmaz aslında pin girişlerinde 8 pin daha varmı bilmiyorum. Ama tek 8 pin yeterli olabilir de tam emin değilim.
Yeter 12400f için fazla bile ona 12700k falanda takabilirsiniz sıkıntı olmaz yani. TDP limitli falan kullanırsınız ama kullanılır.

130w yüksek ben maksimum 80w falan gördüm.

Yeter 12400f için fazla bile ona 12700k falanda takabilirsiniz sıkıntı olmaz yani. TDP limitli falan kullanırsınız ama kullanılır.

Doğru diyorsunuz, tüm sistemin harcadığı o kadarmış.

Bununla ilgili net bir bilgi ben de bulamadim, teorik olarak dusununce sorun olmamali ancak anakarttaki guc pinlerinin guc dagitim plani ile alakalidir ki sanirim boyle oluyor.

Son düzenleme:
8 pin EPS 4+4 paralel bağlantı şeklinde oluyor. 4 pin bile taksanız yeterli gücü veriyorsa sıkıntı çıkarmaz. 4 pin bile 12400f'e yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…