8+8 RAM vs 8+16 RAM

Wolltec

Hectopat
Daha fazla  
Yuzu emülatörde Zelda TOTK oynuyorum fakat oyunda silah değiştirirken, yetenek değiştirirken vs. 5 ila 10 saniye arası bir takılma oluyor. Oyunun kendisinde 30 ila 40 FPS arası alıyorum fakat bu Lossless Scaling sayesinde, Lossless Scaling’siz 15 FPS. FPS limit koymayı da, Lossless Scaling açmadan oynamayı da denedim ve en son ChatGPT’ye sorma kararı aldım. ChatGPT RAM’de sorun var, 16 GB’lik yeni RAM tak dedi fakat forumlarda insanlar 8+8 daha verimli çalışır demiş. Sizce 8+8 mi 8+16 mı almalıyım? (Hâlihazırda laptopta 8 GB RAM var zaten.) ChatGPT’nin dediğine göre arkada Windows 2-3 GB, Yuzu tek başına emülasyon için 8 GB, oyun da 3-4 GB RAM yiyormuş; arkada program açık olmazsa 8+8’de idare eder ama takılmalar devam eder dedi. Sizce hangisini almalıyım? (PC’m Monster Abra A5, 2019’da aldık, Intel Core i5, GTX 1050 var.) Ayrıca, 8+8 mi 8+16 mı diye tavsiye verdikten sonra 1200 TL altı fiyat/performans laptop uyumlu bir RAM önerirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
8+16 kullanabilirsiniz ama mümkünse ramler aynı model olsun, daha verimli olur.

Mevcut ram modelinizi biliyorsanız söyleyin yardımcı oluruz. (CPU-Z kurup modeline bakabilirsiniz)

Son düzenleme:
Zelda totk ve Yuzu emülatörü gibi RAM tüketen uygulamalarda 16 GB yetersiz kalabiliyor. Bu yüzden 8+16 GB tercih etmek, kapasite artışı sayesinde takılmaları azaltır ve daha stabil performans sağlar. Dual channel avantajı olsa da, 8+8 toplamda yetersiz kalabilir. Özellikle emülasyon için RAM miktarı daha kritik hale geliyor. Uyumlu ve uygun fiyatlı olarak Team, Crucial veya Kingston 16 GB 2666MHz SO-DIMM RAM tercih edilebilir.

8+16 kullanabilirsiniz ama mümkünse RAM'ler aynı model olsun, daha verimli olur.

Mevcut RAM modelinizi biliyorsanız söyleyin yardımcı oluruz. (CPU-Z kurup modeline bakabilirsiniz)

Bu şekilde hocam.

Dosya Ekleri

• Ram.png
    104,8 KB · Görüntüleme: 39
Bu şekilde hocam.
Hocam bu attığım ram sizin elinizdekinin 16GB'lık versiyonu. Bunu istediğiniz gibi takabilirsiniz.

Hocam bir de laptop modelinizi söyleyebilirmisiniz? Bazı laptoplarda tek ram slotu olabiliyor rami boşuna almış olmayın.

Son düzenleme:

Monster Abra a5. 2019'da alındı.

Genelde 2 RAM'in aynı miktar ve aynı marka olmasi gerektiği taraftarıyım laptoplarda sorun olabiliyor göze batmasa bile UV yaparken bununla alakalı bir durum vardı hatırlayamadım ismini bütçe varsa ayni markanin 2 adet RAM'ini alın 16x2 seklinde kullanın.

Laptop olduğu için lehimlidir diye düşünüyorum hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…