8+8 RAM yanına 8 GB vs. 4+4 GB eklemek

MteeahN

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Benim 2 tane 8'lik 2400MHz RAM'im var yanına bir tane daha 8'lik 3200MHz'lik eklersem tam performans alabilir miyim, yoksa iki tane 2400MHz 4'lük eklemek mi daha iyi olur? Oyun odaklı olarak kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Benim 2 tane 8'lik 2400MHz RAM'im var yanına bir tane daha 8'lik 3200MHz'lik eklersem tam performans alabilir miyim, yoksa iki tane 2400MHz 4'lük eklemek mi daha iyi olur? Oyun odaklı olarak kullanıyorum.
Düşük MHZ hangisi ise o hızda çalışır diğer yüksek olanlar.

Hangi RAM düşük MHz ise o MHz değerinde çalışır.

Her türlü Single çalışacağı için MHz'si yüksek olanı tercih edin. Bence şu an 8 daha mantıklı. İleride en kötü bir 8 daha eklersiniz. 4+4 uğraştırır.

Sadece MHz değil CL değerlerini de aynı almaya çalışın hatta alabiliyorsanız aynı marka çip olsun aksi takdirde kararlılık sorunları çıkabilir bilgisayarda.
Peki ya her şey aynı olsa sadece 2 tane 4'lük mü yoksa tek 8'lik eklemek mi daha iyi olur veya fark eder mi?

Peki ya her şey aynı olsa sadece 2 tane 4'lük mü yoksa tek 8'lik eklemek mi daha iyi olur veya fark eder mi?
İki dörtlük daha iyi olur ama ileriye yatırım için 8 alıp sonradan bir tane daha eklersiniz sisteminizi bilmiyorum ama. İki tane aynı RAM'den olursa Dual Channel çalışacağı için daha performanslı olacak. Triple Channel de çalışır ama aynısı olması daha uygun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…