8+8 vs 8+16 RAM

zionnn

Decapat
Daha fazla  
Ben ağırlıklı olarak bir Rust oyuncusuyum. Rust'a 16 GB RAM ucu ucuna yetiyor ama arkada herhangi bir şey açınca direk FPS düşüşü görüyorum. Sistem özellikleri bunlar.
Ekran kartı: MSI Mech AMD Radeon RX 6600.

İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.

RAM: 8+8 16 GB Apacer phanter Black-Gold DDR4.

Anakart: MSI A520M Pro.

Monitör: ViewSonic 1920x1080 240Hz Curved Gaming.

SSD: XPG Gammix S70 Blade 512 GB M.2 2280 PCI-e GEN4x4 SSD.

RAM olayını 8+8'den 8+16 aynı marka RAM yapmayı düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? Başka neyi yükseltebilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Eğer durum tam olarak anlattığınız gibiyse kesinlikle faydasını görürsünüz. Bilgisayara 8+16 GB RAM takıldığında (8+8 Dual) + 8 GB RAM olacak. Yüksek kapasite ve yüksek akış gerektiren oyun Dual RAM kısmında çalışacak sonrasında Dual RAM kapasitesi dolunca açılan diğer uygulamalar RAM'in kalan 8 GB'lik kısmında çalışacak.

Eğer durum tam olarak anlattığınız gibiyse kesinlikle faydasını görürsünüz. Bilgisayara 8+16 GB RAM takıldığında (8+8 Dual) + 8 GB RAM olacak. Yüksek kapasite ve yüksek akış gerektiren oyun Dual RAM kısmında çalışacak sonrasında Dual RAM kapasitesi dolunca açılan diğer uygulamalar RAM'in kalan 8 GB'lik kısmında çalışacak.

Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim fakat siz bunu yazarken iki tane RAM slotunu referans aldınız değil mi? Çünkü bende iki tane RAM slotu var.

Evet iki RAM slotu için bu durum geçerli. Örneğin 1.slot 8 GB 2.slot 16 GB olsun bu durumda:
1.slotun tamamı ile 2.slotun 8 GB'lik kısmı birlikte yani Dual olarak çalışacak, 2.slotta kalan 8 GB yalnız başına (aynı ben) çalışacak.

6 GB, 10GB ve 7GB RAM tüketen 3 farklı uygulama olsun, bu durumda 6 ve 10GB olan iki uygulama sual RAM ile çalışırken diğer 7GB'lik uygulama kalan 8 GB'lik RAM de çalışacak.

Evet iki RAM slotu için bu durum geçerli. Örneğin 1.slot 8 GB 2.slot 16 GB olsun bu durumda:
1.slotun tamamı ile 2.slotun 8 GB'lik kısmı birlikte yani Dual olarak çalışacak, 2.slotta kalan 8 GB yalnız başına (aynı ben) çalışacak.

6 GB, 10GB ve 7GB RAM tüketen 3 farklı uygulama olsun, bu durumda 6 ve 10GB olan iki uygulama sual RAM ile çalışırken diğer 7GB'lik uygulama kalan 8 GB'lik RAM de çalışacak.
Anladım teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı