Merhaba, son zamanlarda sıkılıp oynayacak bir şey bulamayanlar için 8 adet oyun önerisi yapmak istedim. Bunları çok bilinen klasik oyunlardan ziyade nispeten biraz daha az bilinenlerden seçmeye çalıştım.
1- Fate-Samurai Remnant: Anime tarzlı güzel bir hikâyeli Samuray oyunudur. Gerçekçilikten çok Hack and Slash tarzı oynanışı benimsiyor. Anlayarak oynamak için sağlam bir Ingilizce bilgisine sahip olmanız gerekir.
2- V Rising: Vampir olarak ister Online ister Offline şekilde oynayabildiğimiz çok keyifli bir oyun. Çöküşe uğramış vampirlerin aradan geçen uzun zamandan sonra tekrar harekete geçmesiyle başlıyor. Bol bol loot yapıp yeni büyüler öğrenmek ve onları denemek bu tarzda oynadığım diğer birçok oyundan daha çok keyif verdi bana. İsteyenler için Türkçe dil desteği de mevcut.
3- Brotato: Hem PC'de hem de mobilde bulunan bu ufak oyun hiç beklemediğim kadar keyifliydi. Ufak bir ortamda otomatik saldıran farklı becerilere sahip karakterlerimizle farklı özellikler deneyerek üst turlara geçmeye çalışıyoruz. Her ne kadar basit dursa da çok akıcı bir oynanışa sahip. Türkçe dil desteği mevcut.
4- Yakuza serisi: Kurtlar Vadisi tarzı hikâyeleri seviyorsanız kesinlikle seveceğinizi düşündüğüm bir seridir. Genel olarak Kiryu isimli delikanlı bir karakteri ve etrafında gelişen olayları anlatıyor. Son çıkan yapımları farklı karaktere geçmiş olsa da Kiryu'dan pek ayrılamıyor. Sinemtikleri ve hikâye anlatımı cidden üst düzey. Yalnızca 0' önerecektim fakat seri olarak oynanması gerektiğini düşündüm.
5- Dragon's Dogma: Dark Arisen: Son zamanlarda çıkan Dragon's Dogma 2 daha modern olsa da ilk oyununu kesinlikle daha başarılı buluyorum. Birçok farklı sınıf arasından bir seçim yapıp oyuna başlıyor ve yanınızdaki dost Pawns olarak bilinen dost NPC'lerle birlikte açık dünyada maceraya atılıyorsunuz. Hikâyesini her ne kadar sevsem de asıl olayı yetenek çeşitliliğinde, mekaniklerinde ve düşmanlarında yatıyor.
6- The Warriors: Rockstar'ın en bilinmeyen ve zamanına göre kaliteli olan oyunlarından biri. Çete olaylarını anlatan oyun yakın dövüşe odaklanıyor. Eski olsa da tatmin edici ve sağlam mekaniklere, iyi bir hikâyeye ve güzel müziklere sahip.
7- Fahrenheit: Indigo Prophecy: Kontrol dışı işlenen bir cinayet sonrasında neler olduğunu anlamaya çalışan birini ve bu gizemleri çözmeye çalışan 2 dedektif olmak üzere yer yer 3 karakteri kontrol ettiğimiz sürükleyici hikâyeli bir oyun. Atmosferi ve hikâyesi cidden harika. Eski olsa da keyif alabileceğiniz sağlam bir oyundur.
8- Banishers: Ghosts of New Eden: Hayaletleri merkez alan ve iki karakteri kontrol ettiğimiz bu hikâyeli oyunda birçok büyük ve küçük hayalet olaylarını çözmeye ve iki karakterden bir olan kadın partneri kurtarmaya çalışıyoruz. Hikâye, grafikler ve oynanış çok da büyük bütçeli olmayan bir oyuna göre oldukça iyi. Ayrıca farklı seçimler yapmamıza da izin vermesi güzel olmuş.