8 bit ile 6 bit + FRC arasındaki farklar nelerdir?

Danzo

Hectopat
Arkadaşlar monitör alacağım. Bir türlü tatmin edici bir cevap alamadım. Bazı yerlerde hiçbir farkın olmadığı bazı yerlerde ise renkler arasında farkların olduğunu ve 6 bit + FRC'de titremeler olduğu yazılmış. Sizce 8 bit bir monitör mü tercih etmeliyim yoksa 6 bit + FRC mi? IPS bir panel almak istiyorum. Farkı IPS paneller için söylerseniz sevinirim.

6-8 bit hikaye. 10 bit bir panel öneriyorum şahsen. Renk geçişlerindeki doğallık ve daha canlı renkler için.

Titremeler FRC'nin kalitesine göre değişir.
6 Bit + FRC demek 6 bit renk kalitesini yazılımla 8 bit'e çıkarmak gibi bir şeydir ve burda monitörün kalitesi önemlidir. 8 bit daima daha iyidir ama dediğim gibi kalite farkı. Hatta 6 bit + FRC 'den 8 bite geçmiş biri olarak söylıyorum çok fark var. Kafamız rahat olsun gerçek 8 bit alın derim.
Hangi monitörleri düşünüyorsunuz?

Monitörü ne için kullanacaksınız?
Günlük kullanım. 1000 lira bütçem var. Bu monitörü almayı düşünüyorum. Ama bu monitörde ilgimi çekmiyor değil. Ayrıca bu monitöründe önerildiğini çok gördüm. Asus gerçek 8 bit ama diğerleri 6 bit + FRC. Karar veremedim.

A Şu an müsait olmadığım için kapsamlı bir araştırma yapamadım ama gerçek 8 bit ise Asus önerebilirim. IPS ekran zaten genellikle kaliteli olur.
Önerildiğini çok gördüm dediğiniz monitör 21,5 inch yani bayağı küçük haberiniz olsun.

Çok teşekkürler. Birazdan almayı düşünüyorum. Asus almaya karar verdim.

Philips 246E9QDSB şuanda hepsiburadada güzel bir indirimde. NTSC%108 ve sRGB%129 ile çok iyi bir renk gamutu sunuyor. Bu ürünü tavsiye ederim.

Hocam asus u aldım. Vatandan aldım. Ölü piksel testinide orada yaptırdım. Şu an baya gözlerim bayram ediyor. Neredeyse 6 senelik laptop ekranından bu ekrana geçince baya hoşuma gitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…